Āboltiņai veidojas iekšējā opozīcija «Vienotībā»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijai «Vienotība» turpmāk būs jārēķinās ne tikai ar spēcīgu opozīciju, bet arī ar nesaskaņām partijas iekšienē. Vairāki «Vienotības» biedri neatbalstīja partijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ievēlēšanu Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājas amatā, šovakar vēsta LTV «Panorāma».

Par spīti opozīcijas iebildumiem, viņa pie augstā amata tomēr tika. Par frakcijas vadītāju Āboltiņa ievēlēta aizklātā balsojumā ar 15 balsīm «par» un septiņām «pret».

Ievēlot «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāju, atbalsts partijas līderei Solvitai Ābotliņai nebija vienprātīgs, uz šo amatu kandidēja arī deputāts Ints Dālderis.

Par Āboltiņas kandidatūru nobalsoja 15 deputāti, savukārt par Dālderi - septiņi.

Dāldera kandidatūru frakcijas vadītāja amatam izvirzīja Lolita Čigāne. Viņa skaidroja, ka

līdz šim partijas vadītājs nav bijis arī frakcijas vadītājs, līdz ar to «nastu vajadzētu padalīt».

Čigāne arī citēja sakāmvārdu «viena galva gudra, divas - vēl gudrākas», piebilstot, ka šajā pēcvēlēšanu periodā «Vienotībai» nav klājies viegli.

Frakcijas sēdē par frakcijas vadību notika arī diskusija, savukārt balsošana notikusi aizklāti.

Saeimas deputāts Ints Dālderis («Vienotība») LTV «Panorāmai» pauda, ka Saeimā ievēlētas 23 personības ar dažādiem viedokļiem, un būtu jocīgi, ja jautājumus par frakcijas vadību risinātu bez diskusijām, viedokļi bija dažādi, bet vēlēšanas – demokrātiskas.

Pati Āboltiņa atzīst, ka ir arī iekšējā opozīcija, un tagad uzdevums ir saliedēt frakciju.

Savukārt jaunpienācējs no Reformu partijas, Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis («Vienotība») pauda, ka

«Vienotība» pašlaik pārdzīvo ne tos labākos laikus.

Tagad vajadzētu meklētu atbildes uz jautājumiem, kas ir «Vienotība» un kāds ir partijas piedāvājums, kad krīze ir pārvarēta un Latvija iestājās eirozonā. Par to partijas vadībai būtu jādomā pirms nākamā kongresa, pauda Dombrovskis.

«Panorāma» norāda, ka Vjačeslavs Dombrovskis, iespējams, arī pats nobalsojis pret Āboltiņu, taču viņš izvairījās sniegt atbildi uz precizējošu jautājumu.

Bijušie pilsētu mēri nostājās Āboltiņas pusē, bet iekšējā opozīcija baidās par partijas nākotni un iespēju pēc četriem gadiem kandidēt uz Saeimu no «Vienotības» saraksta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu