Rīgas pils jumta rekonstrukcija pilnībā pabeigta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Rīgas pils jumta rekonstrukcija ir pilnībā pabeigta, un šobrīd turpinās griestu un pasāžu rekonstrukcijas darbu noslēdzošais posms, kas kopumā ir realizēts 55% apmērā, aģentūrai BNS sacīja SBRE atbildīgais būvdarbu vadītājs Edgars Sivickis.

Oktobra beigās demontētas sastatnes virs jaunā Rīgas pils jumta, tādējādi noslēdzot jumta konstrukciju stiprināšanu un rekonstrukciju, kas ilga pusgadu. Šobrīd norisinās arī noslēdzošais ārējās apdares darbu posms.

Ziemas laikā iecerēts Rīgas pils Baltās zāles, Svētku zāles un Sūtņa zāles atjaunošana.

Rīgas pils rekonstrukcijā tiek nodarbināti vidēji 220 cilvēku un vēl 60-70 cilvēku strādā pie restaurācijas dažādās darbnīcās visā Latvijā.

2013.gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī, kur noritēja rekonstrukcija, izcēlās ugunsgrēks. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru – izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā – 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā – 200 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka dēļ Rīgas pils rekonstrukcija aizkavējusies par pusgadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu