Piecu gadu laikā plāno izbūvēt tramvaja līniju līdz Rumbulai (35)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piecu gadu laikā iecerēts izbūvēt tramvaja līnijas pagarinājumu Maskavas ielā līdz Rumbulai, šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātus informēja Satiksmes departamenta Transporta plānošanas nodaļas vadītāja Eva Kalviņa.

Atbilstoši Rīgas attīstības plānam 2006.-2018. gadam Rumbulas teritorijā paredzēts izvietot tramvaju depo, pagarinot tramvaja līniju Maskavas ielā. Pilsētas plānojumā šādam mērķim ir rezervēts zemesgabals jaunprojektētās ielas un Krustpils ielas krustojumā.

Rumbulas teritorijā pašreiz plānota jauna dzīvojamā rajona un biroju centra būvniecība, kā arī automašīnu stāvvietu sistēmas "park & ride" stāvlaukuma būvniecība pie Ikšķiles ielas. Līdz ar to svarīgi nodrošināt šīs teritorijas ar sabiedrisko transportu, uzsvēra Kalviņa.

Komiteja šodien atbalstīja trīs hektāru liela zemesgabala nodošanu pašvaldības SIA "Rīgas satiksme", kas nepieciešams tramvaju depo būvniecībai. Zemesgabalu plānots ieguldīt uzņēmuma pamatkapitālā.

Galīgais lēmums būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu