Krievijā centīsies pārspēt Latvijas Ginesa rekordu "Skrien! Par Latviju" (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Krievijas pilsētā Naberežnije Čelni vietējie iedzīvotāji sāks cīnīties par Ginesa rekordu, cenšoties pārspēt Latvijai piederošo rekordu "Skrien! Par Latviju".

Kā vēsta Tatarstānas ziņu mediji, no otrdienas plkst.11 dienā līdz trešdienas plkst.11 cilvēki veiks stafeti, kurā katrs skries 100 metrus.

Jau kopš 15.jūlija pilsētas stadionā "Stroiteļ" notika gatavošanās rekorda sasniegšanai, kur sportisti un treneri katru vakaru visiem interesentiem vadīja treniņus. Skriešanai pašlaik pieteikušies 6111 cilvēki.

Rekords plānots kā atbalsta pasākums pasaules studentu Universiādes rīkošanai Kazaņā 2013.gadā.

Tiek ziņots: lai pārspētu Latvijas rekordu, vienam cilvēkam 100 metri vidēji jānoskrien 20 sekundēs.

Jau ziņots, ka stafete "Skrien! Par Latviju" no 2008.gada 18.oktobra plkst. 11 līdz 19.oktobra plkst. 11 norisinājās Rīgā, stadionā "Daugava". Pasākums bija dāvana Latvijas 90.dzimšanas dienā, tā idejas autors - grupas "Borowa Mc" dalībnieks Aigars Runčis.

Mēģinot pārspēt 100 metru stafetes skrējiena dalībnieku skaita reģistrēto Ginesa pasaules rekordu, kas piederēja Singapūrai, stafetes skrējienā piedalījās 3807 cilvēki no visas Latvijas un arī ārzemēm.

Pirmais stafetes skrējējs bija spēkavīrs Raimonds Bergmanis, pēdējais - 11 gadus vecais Ronalds Zakreševskis no Rīgas. Savukārt jaunākais reģistrētais stafetes skrējējs bija divas nedēļas vecs mazulis, bet vecākā skrējēja - 84 gadus veca latviešu kundze no Austrālijas.

Lai stafetes skrējiens iegūtu Ginesa rekorda statusu, bija nepieciešams ievērot organizācijas "Ginesa pasaules rekordi" prasības. Skrējiens notika starptautisku vieglatlētikas sacensību sarīkošanai atbilstošā stadionā, visā rekorda sasniegšanas laikā tika izmantots viens un tas pats skrējiena celiņš, dalībnieki skrējienā varēja piedalīties tikai vienu reizi, stafetes kociņa nodošana notika pēc 100 metriem, stafetes maiņas un skrējiena norisi uzraudzīja tiesneši - liecinieki.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu