"Tautas lūgšanai" pulcējās apmēram 70 cilvēku (295)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Rīgā "Tautas lūgšanai" krastmalā pie Rīgas pils sapulcējušies aptuveni 70 dažādu vecumu cilvēki. Atnākušie atnesuši līdzi svecītes, kas gan izvietotas zālājā, gan arī tiek turētas rokās. Pasākuma dalībnieki nostājušies pusaplī pret Rīgas pili.

Sapulcējušies noskaitīja Tēvreizi, lūdza par Latviju un tās iedzīvotāju nākotni, kā arī dziedāja dažādas dziesmas.

Pasākumu apmeklēja arī informācijas tehnoloģiju speciālists Ilmārs Poikāns, kurš pazīstams arī kā Neo.

Notikuma vietā ieradušās vairākas Rīgas pašvaldības un Valsts policijas ekipāžas, kā arī neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde.

Kā ziņots, pasākumu neatļāva pašvaldība, jo tas nav uzskatāms par tradicionālo kristīgo konfesiju rīkotu pasākumu, šādu Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) viedokli aģentūrai LETA pauda viņa preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Radzevičs norādīja, ka Rīgas pašvaldība vienmēr centusies atbalstīt un arī turpmāk atbalstīs tradicionālo kristīgo konfesiju rīkotus pasākumus, taču minētais pasākums par tādu neesot uzskatāms, un to arī apstiprinot organizatores domubiedru paustais publiskā telpā.

"Neviena privātpersona nav tiesīga uzurpēt Dieva vai tautas gribas vārdu, kā to dara plānotā pasākuma organizatori. Šajā gadījumā, izmantojot citas organizācijas idejas un mērķus, tiek maldināta sabiedrība, īpaši kristīgā sabiedrība," uzsver Radzevičs.

Savukārt "Tautas lūgšanas" rīkotāji aicināja šonakt tautu vienoties kopīgā lūgšanā.

Cilvēki netika aicināti ierasties krastmalā, bet gan vienoties lūgšanā, "tur, kur mēs katrs esam".

Saprotot, ka būs cilvēki, kuri ieradīsies krastmalā, pasākuma iniciatori izplatīja paziņojumu neņemt līdzi bērnus un uz pasākumu nenākt ziņkārīgajiem un tirgotājiem.

Komentāri (295)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu