Kā sabiedrībā pazīstami cilvēki šogad svinēs Lieldienas? (79)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan visus pārsteidza negaidīts sniegs, tomēr tuvojas vispavasarīgākie svētki - Lieldienas. TVnet aptaujāja sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, lai noskaidrotu, kā viņi šogad plāno svinēt šos svētkus.

Vitālijs Gavrilovs, uzņēmējs

“Lieldienas ir fantastiski svētki! Šos svētkus spilgti atceros no savām bērnu dienām, kad ļoti tos gaidīju. Visvairāk mani sajūsmina pats sagatavošanās process: mājas dekorēšana, olu krāsošana, pīrāgu cepšana... Tas ir liels papildu prieks, kuru cenšamies uzburt arī šodien ģimenē. Tā kā mums ir mazbērni, mēs esam radījuši arī t.s. truša kultu, tāpēc Lieldienu rītā visi kopā ejam meklēt zaķa atstātās šokolādes oliņas. Šogad gan nebūsim mājās, jo dosimies spēlēt golfu ārpus Latvijas, bet noteikti arī ārzemēs šos svētkus atzīmēsim ar cerību, ka tur nesāks snigt.”

Andris Ērglis, dziedātājs

“Es esmu no tiem cilvēkiem, kas šos svētkus svin katru gadu tradicionālā garā. Arī šogad, pat ja snigs sniegs! Manai ģimenei šie ir klusie svētki, tāpēc arī cenšos šajā laikā nepiekrist kur koncertēt. Mums tie ir garīgi svētki, tāpēc cenšamies arī apmeklēt baznīcu. Protams, Lieldienās kopīgi krāsojam olas, kā arī izpildām olu sišanās un ripināšanās rituālus. Lieldienu zaķis gan vēl pie mums nav bijis, bet domāju, ka šogad izmēģināsim mūsu mazajam atklāt arī šo brīnumu...”

Antra Birzule, TV3 seja

“Lieldienas mums ir tradīciju svētki, kurām arī gatavojamies. Līdz šim ļoti akurāti visu gadu biju krājusi sīpolu mizas, taču šogad kaut kā man tas izpalika. Tomēr neskumstu, jo zinu, ka tirgus tantiņas šo biznesa nišu jau atklājušas. Bez krāsotām oliņām mums ģimenē ir svarīga arī došanās šūpoties, lai nekož odi. Protams, klājam arī svētku galdu, pie kura tradicionāli pirmo olu dalām tik daļās, cik pie galda ir ģimenes locekļu. Šo tradīciju esmu pārņēmusi no vecmāmiņas, un tā man ir ļoti mīļa, jo simbolizē saticību. Ja esam Rīgā, Lieldienās aizejam paklausīties dievvārdus. Līdz šim mums Lieldienu zaķis nebija nācis ciemos, bet domāju, ka laiks jau pienācis mūsu bērniņam pastāstīt par paslēptajām zaķu oliņām.”

Aigars Fadejevs, soļotājs

“Šogad Lieldienas mums paies Portugālē, kur man sākusies aktīva treniņprogramma. Man ir liels prieks, ka bērnam ir skolas brīvlaiks un mēs visa ģimene varam būt šeit kopā. Portugālē Lieldienas svin mazliet citādāk – teiktu pat, vairāk nacionālā garā. Tiek rīkoti milzīgi gājieni, kas līdzinās krāšņiem karnevāliem, kurus šogad noteikti apmeklēsim visi kopā. Uz baznīcu gan laikam neiesim, jo parasti to darām gada noslēgumā. Par Dievu gan domāju, bet uzskatu, ka pateikties vai ko lūgt varu arī sportojot jebkurā kilometrā. Lieldienās visbūtiskāko lomu spēlē visas ģimenes kopā būšana.”

Aina Poiša, psihoterapeite

“Lieldienas man ir pavasara svētki, kad gaidu atmostamies skaisto dabu, kad alkstu tai piekļauties. Šogad gan tā kaut kā kavējas, bet ceru, ka šī ir pēdējā ziemas agonija, jo kur gan redzēts, ka Lieldienu olas liek sniegā. Tā kā katru gadu dodamies uz mežu priecāties par pirmajiem ziediņiem un kukainīšiem, ceru, ka šogad mums tas nebūs jādara ar distanču slēpēm. Novēlu visiem, lai Lieldienas mums atnāk zaļas jo zaļas un lai nav jāsvin otri Ziemassvētki!”

Komentāri (79)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu