Krievija ar atbalstu separātistu vēlēšanām pārkāpusi starptautiskās vienošanās (4)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Krievija atzīs promaskavisko kaujinieku Ukrainas austrumos iecerētās vēlēšanas, tā būs pārkāpusi starptautiskās vienošanās, otrdien brīdināja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Ukrainas austrumdaļas teritorijās, kas neatrodas valsts centrālās valdības kontrolē, kaujinieki svētdien gatavojas rīkot reģionālo līderu un «parlamentu» vēlēšanas.

Maskava jau ir paziņojusi, ka tā grasās atzīt balsojuma rezultātus.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko savukārt norāda, ka vēlēšanu rīkošana apdraud miera procesa īstenošanu.

Runājot Kanādas galvaspilsētā Otavā, Kerijs sacīja, ka Ukrainas tauta parlamenta vēlēšanās svētdien ir skaidri izvēlējusies par labu demokrātijai.

Izsakoties par vēlēšanām, kas tiek plānotas Krievijas armijas un vietējo kolaboracionistu kontrolētajos Austrumukrainas apgabalos, Kerijs sacīja: «Tas būtu skaidrs Krievijas un tās atbalstīto separātistu Minskā veikto apņemšanos pārkāpums.»

«Savienotās Valstis kopā ar pārējo starptautisko sabiedrību neatzīs šīs tā dēvētās separātistu vēlēšanas, ja vien tās nenotiks Ukrainas parlamenta pieņemtā un prezidenta Petro Porošenko parakstītā likuma par [austrumu reģionu] īpašo statusu ietvaros,» norādīja Kerijs.

Krievijas karaspēks joprojām atrodas Ukrainas teritorijā, turklāt, neraugoties uz daļējo karaspēka atvilkšanu, tiešā Ukrainas robežas tuvumā atrodas spēcīgas Krievijas karaspēka vienības, piektdien sacīja NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs.

Vēl 16.septembrī viņš sacīja, ka Donbasā atrodas četri Krievijas Bruņoto spēku bataljoni.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu