"Positivus festivāla" laikā sākti 11 ar narkotikām saistīti kriminālprocesi (46)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Nedēļas nogalē Salacgrīvā notikušo mūzikas un mākslas svētku "Positivus festivāls" laikā sākti kopumā 11 kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt.

Kopumā "Positivus festivāla" norises vietā Valsts policija (VP) reģistrējusi 33 notikumus, informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Par administratīvo pārkāpumu izdarīšanu pasākuma vietā aizturētas 24 personas. No šiem aizturētajiem septiņi bijuši šoferi, kuri pie stūres sēdušies nepieļaujamā apreibinošo vielu ietekmē, savukārt par 11 personu darbībām sākti jau minētie kriminālprocesi saistībā ar narkotiku glabāšanu. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu pastrādāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Kā norādīja Rekšņa, kopumā "Positivus festivāla" laikā gūtā statistika uzskatāma par labu rezultātu, ņemot vērā, ka saskaņā ar organizētāju sniegto informāciju divu dienu garumā uz šo pasākumu bija pulcējušies 25 000 līdz 30 000 skatītāju. "Tādām masām šādi rezultāti ir labi," komentēja VP pārstāve.

VP par veiksmīgu atzīst arī "Positivus festivāla" laikā īstenoto sadarbību ar drošības dienestu "Art-Ekspo".

Kā ziņots, nedēļas nogalē Salacgrīvā notika "Positivus festivāls", kura apmeklētājiem bija iespējams baudīt plašu muzikālo programmu, kino un citus mākslas izpausmes veidus.

Festivālā uzstājās "Prāta vētra", "The Tiger Lillies", "Sons of Noel and Adrian", Mobijs, Ebonija Tomase, "Instrumenti", "The Whip", Pīts Dohertijs, "Two Door Cinema Club", "The Happy Endings", "Bedwetters", "Laime pilnīga", Šaineda O''Konora, "The Leisure Society", "Dzeltenie pastnieki", "Zig Zag", "The Hobos", "Mundane" un citi.

"Positivus festivāls" Salacgrīvā notika jau trešo gadu.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu