Partijas kultūrai sola zelta kalnus (39)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kaut arī ne viens vien kultūras nozares pārstāvis atzinis, ka šī joma Latvijā ir pabērna lomā, politiķi tai nākotnē sola dažādus labumus. Portāls TVNET populārāko partiju pārstāvjiem jautāja, kuras kultūras jomas uzskatāmas par Latvijai svarīgākajām un cik lielu valsts atbalstu tajās vajadzētu?

Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!":

Foto: Publicitātes foto

Kā vēl vienu no uzdevumiem apvienība izvirzījusi papildu finansējuma piešķiršanu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecībai, lai radītu darba vietas, nodrošinātu pēc iespējas ātrāku LNB darbības sākšanu jaunajā ēkā, Gaismas pils pabeigšanu līdz 2012. gada 18. novembrim un būvdarbu izmaksu nepalielināšanu.

Apvienība atbalstīs kultūras radošo procesu, kas tiek īstenots caur Valsts Kultūrkapitāla fonda atklātiem projektu konkursiem, tiem atvēlot vismaz 15% no kultūras finansējuma, tajā skaitā atbalstam kinomākslas attīstībai. Politiskā apvienība arīdzan atbalstīs grāmatniecību, saglabājot pazemināto 10% PVN likmi Latvijā izdotajai oriģinālliteratūrai. (Viedoklis saīsināts)

Politisko partiju apvienība “Vienotība”:

Foto: Publicitātes foto

Svarīgi ir nodrošināt kultūrizglītības pieejamību iespējami lielam skaitam Latvijas bērnu, pilnveidojot un nostiprinot pašvaldību dibināto profesionālas ievirzes mākslas un mūzikas skolu tīklu, kā arī atjaunojot vispārējās izglītības skolu programmā kolektīvas muzicēšanas nodarbības: kordziedāšanu, ansambļus, orķestrus, kā arī citus skolu amatiermākslas virzienus - teātri, deju kolektīvus.

Apvienība uzskata, ka, izmantojot augsto tehnoloģiju iespējas, jāpaplašina kultūras pieejamība digitālajā un interneta vidē latviešu valodā. Jāturpina Nacionālās digitālās bibliotēkas un Nacionālā muzeju un arhīvu krājuma kopkataloga veidošana, kā arī jāpabeidz Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecība. (Viedoklis saīsināts)

Nacionālā apvienība „Visu Latvijai” – „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK:

Foto: Publicitātes foto

Politisko partiju apvienība “Zaļo un zemnieku savienība”:

Foto: Publicitātes foto

Kultūra ne tikai patērē finanšu resursus, bet arī rada tos.(Viedoklis saīsināts)

Saskaņas centrs”: 

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu