Krievijas opozīcijas, inteliģences un mediju pārstāvji Lietuvā runā par valsts nākotni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lietuvas dienvidu pilsētā Traķos otrdien sākas forums ar vairāku desmitu Krievijas inteliģences pārstāvju, žurnālistu un politiķu, kā arī viesu no ārvalstīm piedalīšanos, kura laikā tiks runāts par pašreizējo situāciju Krievijā un nākotnes iespējām, kā arī par Krievijas attiecībām ar Rietumiem.

Divu dienu forumā dalībnieki galvenokārt runās par cilvēktiesībām, valsts un sabiedrības attiecībām Krievijā, nacionālismu, islāmu Krievijā, politiskajām iespējām pirms parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanām, attiecībām starp Krieviju un Rietumiem, Krievijas nozīmi militārajos konfliktos, kā arī Rietumvalstu sankcijām.

Otrdien foruma dalībnieki piemin pirms gada Maskavā noslepkavoto opozīcijas līderi Borisu Ņemcovu.

Foruma dalībnieku vidū ir Krievijas opozīcijas pārstāvis un bijušais pasaules čempions šahā Garijs Kasparovs, vienīgais Valsts domes deputāts, kurš kritizējis Krimas aneksiju, Ilja Ponomarjovs, bijušais disidents Igors Eidmans, Kremli un pareizticīgo baznīcu kritizējošās pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece Marija Aļohina, kā arī cilvēktiesību aktīvists un padomju laika disidents Sergejs Kovaļovs.

Tāpat forumā piedalīsies nevalstiskas organizācijas «Golos» izpilddirektore Lilija Šibanova, kā arī Krievijā pazīstami žurnālisti Jevgeņijs Kiseļovs, Artemijs Troickis, Mihails Zigars, Maša Gesena un citi.

Savukārt foruma viesus sveiks Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs, kā arī diskusijas apmeklēs pazīstami Lietuvas inteliģences pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu