Šodien notiks pikets pret līdzekļu samazināšanu endoprotezēšanai (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.11 Latvijas Traumatologu un ortopēdu asociācija un Latvijas Gūžas un ceļu locītavu endoprotezēšanas asociācija skvērā pie Ministru kabineta rīkos piketu, kurā paudīs savu negatīvo attieksmi pret līdzekļu samazināšanu plānveida endoprotezēšanai, informēja asociācijās.

Rindā uz plānveida operācijām pašlaik gaida ap 20 000 Latvijas iedzīvotāju, bet Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca plānveida operācijas no 1.jūlija vairs neveic, jo pieņemtie noteikumi par veselības aprūpes finansēšanas kārtību paredz valsts kompensāciju atcelšanu plānveida operācijām.

Slimnīcas vadītājs Vitolds Jurkevičs uzsver, ka plānveida pacienti nevar gaidīt gadiem, jo ar laiku pacientiem "jāpaliek uz gultas". Tāpat pacienti, kuri paši nav spējīgi samaksāt par operāciju, nonāk bezizejas situācijā.

Piketu atbalsta arī Latvijas sportiste Uļjana Semjonova, kurai pirms neilga laika tika veikta sarežģīta endoprotezēšanas operācija. "Nespēju iedomāties sevi to cilvēku vietā, kuri nesagaidīs savu operāciju, un tieši tāpēc es būšu kopā, lai paustu viņiem savu atbalstu," uzsver Semjonova.

Arī aktrise Svetlana Bless atbalsta protesta akciju un stāsta, ka viņas vīrs gaida operāciju. Endoprotezēšanas rindā viņš ir divtūkstošais un jau patlaban nespēj pats pārvietoties.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu