Miķelsons neatgriezīšoties darbā "Latvenergo" (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons neatgriezīsies darbā energokompānijā.

Intervijā laikrakstam "Biznes & Baltija" viņš uzsver: "Es neatgriezīšos. Ir ļoti daudz dažādu faktoru, kādreiz es par tiem izstāstīšu. Varu tikai pateikt, ka neesmu apvainojies uz kompāniju. Tomēr divreiz iekāpt vienā un tajā pašā upē nevar."

Viņš vēlētos vienkārši satikt cilvēkus, ar kuriem kopā strādājis desmit gadus, taču patlaban tas esot liegts saistībā ar piemēroto drošības līdzekli.

Noraida pārmetumus

Miķelsons noraida viņam izvirzītos pārmetumus. "Kādā veidā es un mans vietnieks Aigars Meļko varēja pieņemt lēmumus "Alstom" un "GAMA" labā?

Tas nav iespējams, jo šādu lēmumu pieņemšanā iesaistīts ļoti plašs cilvēku loks, tai skaitā valdības pārstāvji. Tā taču nav tualetes papīra vai mēbeļu pirkšana!"

Bijušais "Latvenergo" vadītājs, skaidrojot savu saistību ar lietā aizturēto biznesa konsultantu Andreju Livanoviču, norāda, ka 2007.gadā pārdevis zemi firmai, kuru pārstāvēja Livanovičs.

Tāpat Miķelsonam un Livanovičam bijuši vairāki kopīgi ar zinātni saistīti projekti. "Enerģētikas jomā Latvijā nestrādā daudz cilvēku, bet profesionāļu ir pavisam maz. Es pazīstu gandrīz visus, kas strādā enerģētikā, un ar visiem esmu kaut kā saistīts," skaidro bijušais "Latvenergo" vadītājs.

Livanovičs neesot iesaistīts

 Viņš noraida pieņēmumus, ka Livanovičs bijis iesaistīts konkursos, kuros uzvarēja "Alstom" un "GAMA". "Latvenergo" bijusi vienošanās ar Šveices "AF Colenco", nevis šā uzņēmuma Latvijas filiāli, kas piereģistrēta Livanoviča mājā Mārupē. Livanovičs neesot piedalījies arī sarunās starp "Latvenergo" un "AF Colenco".

 Pēc Miķelsona teiktā, Livanovičs apmeklējis "Latvenergo" saistībā ar vairākiem projektiem, kas nekādā veidā nav bijuši saistīti ar "GAMA" vai "Alstom".

 "AF Colenco" palīdzēja "Latvenergo" izstrādāt nosacījumus konkursā par Rīgas otrās termoelektrostacijas rekonstrukciju, konkursa norise bijusi atklāta un caurspīdīga.

Jau ziņots, ka saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu