Šonedēļ sākas festivāls "Zelta maska"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Festivālu "Zelta maska Latvijā" pavada semināri, meistarklases un tikšanās ar studentiem, vakar preses konferencē pastāstīja Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš.

Pēc teātra festivāla "Zelta maska Latvijā" uzaicinājuma Maskavas Borisa Ščukina vārdā nosauktā Teātra institūta Aktiera plastiskās izteiksmības katedras vadītājs Andrejs Drazņins Latvijas Kultūras akadēmijā noturēs praktisko semināru "Psiholoģiskā teātra princips. Skatuves kustība" aktieru nodaļas krievu un latviešu plūsmas studentiem.

Andrejs Drazņins ir režisors, Hārvarda universitātes profesors, Cilvēka ķermeņa ekspresijas laboratorijas izveidotājs, Krievijas Nopelniem bagātais mākslas darbinieks, nepārspēta autoritāte skatuves kustības jomā, cilvēks, kura profesionālie sasniegumi ir atzīti visā pasaulē. Viņš ir kustību kultūras pasniegšanas metodikas autors, kad "ķermenis ir nepārtraukti saistīts ar cilvēka intelektu un kalpo tam kā personības realizācijas instruments pasaulē, iekšējo stāvokļu izpausme, kontaktēšanās veids ar citiem cilvēkiem, bet ne tikai kā trīskāršā salto demonstrēšanas līdzeklis".

3.novembrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra telpās notiks Krievijas režisora Konstantīna Bogomolova tikšanās ar Latvijas teātra sabiedrību un Kultūras akadēmijas studentiem.

Šogad festivāls "Zelta maska Latvijā" piedāvā divus šā kulta režisora darbus - Oļega Tabakova vadītā teātra izrādes "Vecākais dēls" (1. un 2. novembrī Rīgā) un "Vilki un avis" (3. novembrī Rīgā).

Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, profesors Jānis Siliņš (no kreisās) un AS "Severstaļlat" valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs piedalās preses konferencē par teātra festivālu "Zelta Maska Latvijā"
Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, profesors Jānis Siliņš (no kreisās) un AS "Severstaļlat" valdes priekšsēdētājs Andrejs Aleksejevs piedalās preses konferencē par teātra festivālu "Zelta Maska Latvijā" Foto: LETA

Saskaņā ar jau izveidojušos tradīciju festivāla rīkotāji ne tikai sniedz iespēju Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem bez maksas noskatīties labākos Krievijas skatuves meistaru darbus, bet arī sarīko viņiem un citiem mūsu valsts teātra sabiedrības pārstāvjiem meistarklases, kuru laikā notiek brīva pieredzes un viedokļu apmaiņa par mūsdienu mākslas attīstības tendencēm.

Bez Konstantīna Bogomolova meistarklases festivālā "Zelta maska Latvijā" notiks radošā tikšanās ar slaveno režisoru Mindaugu Karbausku un Krievijas Akadēmiskā jauniešu teātra mākslinieku grupu, kas piedalās izrādē "Neizšķirts ilgst tikai mirkli" (8. un 9. novembrī Rīgā). Uz šiem pasākumiem tiek aicināti visi interesenti, ieeja brīva.

Oļega Tabakova vadītais teātris no Maskavas uz Liepāju un Rīgu atvedis Aleksandra Vampilova lugu "Vecākais dēls", kuru iestudējis režisors Konstantīns Bogomolovs, un Aleksandra Ostrovska "Vilki un avis" novatorisko iestudējumu. J.Vahtangova teātris, kuram šogad ir 90 gadu jubileja, uz Rīgu atvedis izrādi "Vējš papelēs" Rima Tumina režijā, savukārt Čehova Maskavas Dailes akadēmiskais teātris rādīs Maksima Gorkija lugu "Vassa Žeļeznova".

Mindaugs Karbausks iestudējis ļoti smagu dramatisko izrādi "Neizšķirts ilgst tikai mirkli", bet bērnus priecēs iestudējums "Kā kaķis staigāja, kur pašam tīk".

4.novembrī Ventspilī tiks rādīts Mārtina Makdonaha lugas "Klibais no Inišmānas salas" iestudējums, ko veidojis režisors Sergejs Fedotovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu