Tiešraide: Sieviešu dienas rallijs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina šodien, 5. martā, no plkst. 11.00 tiešraidē sekot līdzi tradicionālajam Sieviešu dienas rallijam, kurā šogad piedalīsies rekordliels dalībnieču skaits - ap 700 ekipāžu.

Sieviešu dienas rallijā piedalīsies visas kaislīgākās Latvijas autobraucējas, adrenalīna un piesātinātu emociju alkstošās sievietes, lai vienlaicīgi no divām pilsētām Vidzemē un Zemgalē dotos uz Rīgu. Aptuveni 300 līdz 350 km garajā maršrutā būs jāapmeklē sacensību kontrolpunkti un jāveic interesanti uzdevumi.


Tiešraides programma:
11.00 - sacensību sākums, starts

11.30 - komandu uzdevumi un kontrolpunkti

15.00 - dalībnieču finišs.


Sieviešu dienas rallija dalībnieces, kā arī ikviens līdzjutējs un tiešraides skatītājs aicināts piedalīties Twitter diskusijā, lietojot tēmturus #SieviesuDienasRallijs un #LMTstraume.

Starptautiskā sieviešu diena ir sabiedrībā atšķirīgi vērtēti svētki, kurus svin daudzās pasaules valstīs. Tomēr daudzām Latvijas sievietēm tie ir ļoti īpaši, jo ik gadu tiem par godu notiek

«Sieviešu dienas rallijs» – piedzīvojumu un auto orientēšanās sacensības.

Tas ir lielākais šāda veida pasākums ne tikai mūsu valstī, bet arī Baltijā. Rallijs ikvienai tā dalībniecei ir viens no gada gaidītākajiem notikumiem - piedzīvojums, kurā var gūt neizsakāmi daudz pozitīvu emociju.

Šogad «Sieviešu dienas rallijā» piedalīsies rekordliels dalībnieču skaits. Pieteiktas 702 ekipāžas jeb 1404 dalībnieces, bet, ņemot vērā, ka pilotei un stūrmanei automašīnā pievienojas vidēji vēl divas, trīs līdzbraucējas, to skaits var pārsniegt pat 2500 tūkstošus. Zināms, ka tas ir jauns neoficiāls Ginesa pasaules rekords. 2014.gadā Indijā notiekošajā «Lavasa Womens Drive» pasākumā startēja 467 komandas - 934 sievietes.

«Sieviešu dienas rallijā» savas ekipāžas pieteikuši arī vairāki uzņēmumi. Vislielāko skaitu, proti, 15 komandas, reģistrējis uzņēmums «Maxima» Latvija, bet 10 komandas pārstāvēs IT un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu sniedzējs «Evolution Gaming». Pirmo reizi sacensībās piedalīsies arī kamaniņbraucējas Elīza Cauce un Ulla Zirne.

Pasākums šogad piedzīvojis būtiskas izmaiņas, pirmo reizi

starts norisināsies divās dažādās Latvijas pilsētās, proti, Dobelē un Valmierā.

Abās vietās, gaidot savu startu, dalībniecēm būs iespēja pavadīt laiku lietderīgi. Varēs apmeklēt dažādas izstādes, tirdziņus, klausīties muzikālus priekšnesumus, kā arī veltīt kādu brīdi leģendu pētīšanai.

Svinīgais starts gan Valmierā, gan Dobelē tiks dots pulksten 10.00 no rīta, bet ekipāžas trasē turpinās doties līdz pat 13.00. Maršrutā līdz Rīgai «Sieviešu dienas rallija» dalībnieces gaida vairāki kontrolpunkti, kuros, kā katru gadu, jāveic neordināri, atraktīvi uzdevumi. Tālāk aizraujošais brauciens vedīs pa Rīgu, kur arī būs jāveic dažādi interesanti pārbaudījumi. Pirmo reizi pasākuma rīkotāji varēs sekot līdzi katras ekipāžas atrašanās vietai un braukšanas ātrumam, izmantojot GPS vadības sistēmu. Šis jauninājums ieviests, lai rūpētos par visu dalībnieču drošību ceļu satiksmē.

Oficiāli distances laika kontrole tiks pārtraukta stāvlaukumā pie Rīgas televīzijas un radio torņa Zaķusalā, kas šogad atzīmē 30 gadu jubileju. Savukārt pēc tam «Sieviešu dienas rallija» kulminācija notiks modes un izklaides centrā «Rīga Plaza». Gājiens pa sarkano paklāju, prožektoru gaismas, fotoaparātu zibšņi, sieviešu godināšana.

Vakara pasākumu vadīs aktieris Lauris Dzelzītis un Kaspars Upaciers jeb Ufo. Uzstāsies grupa «Mākoņstūmēji», šova grupa «Gym Boys», kā arī paredzēts elpu aizraujošs bārmeņu šovs. Vienlaikus par speciālu programmu «Sieviešu dienas rallija» dalībniecēm parūpējies izklaides centrs «Fantasy park».

Kā ik gadu, organizatori un atbalstītāji pasniegs balvas vairāk nekā 10 nominācijās, bet ap pusnakti sumināsim uzvarētājas abos maršrutos.

«Sieviešu dienas rallija» oficiālais auto jau trešo gadu ir «Ford». Pasākumu atbalsta modes un izklaides centrs «Rīga Plaza» – uzticīgs partneris jau piecu gadu garumā, veikalu tīkls «Maxima», kredītkompānija «Lateko Līzings», bet oficiālā degvielas uzpildes stacija - «Neste Oil».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu