Ģenerālprokuroram lūdz izvērtēt RNP darbinieka Teleša iespējamo pretlikumīgo rīcību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes «Vienotības» deputātu frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte nosūtījusi vēstuli ģenerālprokuroram ar aicinājumu izmeklēt izskanējušo informāciju par SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) Kurzemes iecirkņa vadītāja pienākumu izpildītāja Vladimira Teleša iespējamo pretlikumīgo rīcību.

Kā informēja deputātu frakcijā, Ēlerte lūdz izvērtēt RNP vadības atbildību, pieņemot darbā un uzticot veikt būvinženiera pienākumus cilvēkam bez atbilstošas kvalifikācijas.

«Ja Telešs bez nepieciešamās izglītības pilda būvinženiera pienākumus un to pieļauj «Rīgas namu pārvaldnieka» vadība, tad tas var būt nopietns drauds rīdzinieku drošībai,» uzskata Ēlerte.

Raidījums «Nekā personīga» nedēļas nogalē vēstīja, ka Telešs ir parakstījis vairākus ar iedzīvotāju drošību saistītus dokumentus kā sertificēts būvinženieris, taču ne Latvijas augstākās izglītības iestādēs, ne Latvijas Būvinženieru savienībā nav apliecinājumu tam, ka viņš būtu ieguvis nepieciešamo augstāko profesionālo izglītību, kas ļautu viņam pildīt sertificēta būvinženiera pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu