Ministre: Bībeles mācība ir jāapgūst (161)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Skolotāju algas jaunajā mācību gadā būtiski nemainīsies. Izglītības ministre Tatjana Koķe, sveicot 1.septembrī, atzina, ka šogad situācija ir stabilāka nekā pērn Zinību dienā. Viņa arī pauda viedokli par obligāto Bībeles mācības ieviešanu skolās.

Pērn 1.septembris bija neziņas pilns, tika slēgtas 57 skolas, viņa intervijā Latvijas radio atgādināja, atzīstot, ka "šogad ir mierīgāk, jo pamatdarbs ir izdarīts".

"Būtisku izmaiņu skolotāju algās šogad nav," viņa teic, atgādinot, ka pedagogi var iegūt mērķa stipendijas. Skolotāji augstu novērtējot šo iespēju.

Pēc ministres teiktā, skolās ir pietiekams grāmatu skaits.  "Es vaļsirdīgi varu pastāstīt, ka man nav bijis gadījumu, kad man kāds teiktu, ka skolā ir problēmas ar mācību grāmatām."

Viņa norādīja, ka "daudzus gadus bijām aizrāvušies ar darba burtnīcām", taču patlaban situācija ir normalizējusies.

Pēc ministres teiktā, demokrātiskā sabiedrībā nevajag ieviest vienādas mācību grāmatas visās skolās.

Runājot par obligātu Bībeles mācības apguvi, ministre teica: "Izvēle skar katru mācību priekšmetu vai tematisko jomu.

Manuprāt, Latvijas skolās un vispār jauniem prātiem noteikti ir savā līmenī jāapgūst un jāzina Bībeles mācība,

jo tā palīdz saprast pamatvērtības, palīdz varbūt labāk arī sevi izzināt. Par to nav šaubu. Mēs aicinām skolotājus šīs Bībeles mācības pamatvērtības palīdzēt apgūt audzēkņiem."

Viņa arī atgādināja, ka ir noteikta kārtība, kā maina mācību saturu. "Es noteikti gribu aicināt priekšlikuma izteicējus ļoti rūpīgi domāt par to, ka jaunie prāti nav domāti voluntāriem eksperimentiem un kāda viena uzsaukuma sekošanai. Domāju, ka tam ir jāveic analīze, kādi ir nosacījumi, kādi ir izdevumi, ja mēs kaut ko jaunu ieviešam."

Tāpat jādomā, vai esošajā mācību plānā kaut ko jaunu var ieviest.

Komentāri (161)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu