Dzenītis: Jūrmalai vajadzīgs jauns vadītājs (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Komentējot šodienas Jūrmalas domes sēdi, kad tās deputāti neatbalstīja domes priekšsēdētāja Romualda Ražuka (PS) priekšlikumu par divu papildu priekšsēdētāja vietnieku iecelšanu, Jūrmalas domes vicemērs Māris Dzenītis uzskata, ka Ražuks vairs nespējot vadīt Jūrmalas domi.

Kā deputātiem norādīja Ražuks, šis bija vienīgais likumīgais priekšlikums, par kuru varēja balsot, taču opozīcijas deputāti pieprasīja balsot arī par viņu iesniegto lēmumprojektu, kas tomēr netika darīts, un domes sēde tika slēgta.

Minētais lēmumprojekts paredzēja veikt grozījumus "Jūrmalas domes valdes nolikumā", paredzot izveidot domes valdes priekšsēdētāja un viņa vietnieka amatus, kuri tad arī pārraudzīs pašvaldības uzņēmumu darbu.

Dzenītis norādīja, ka projekta izstrādē bija iesaistīts domes juridiskais birojs, tāpēc tas ir likumīgs un par to jābalso, taču tas tomēr nenotika, jo Ražuks uzstāja, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija valdes izveidi ir jau nodēvējusi kā nelikumīgu.

Vairākiem deputātiem gan radušās šaubas, vai pilsētas mērs esot ministriju iepazīstinājis ar visiem deputātu iesniegtajiem un izstrādātajiem dokumentiem, uz ko Ražuks atbildēja, ka izvērtēšanai tikuši iesniegti visi dokumenti.

Kā pēc domes sēdes žurnālistiem uzsvēra Jūrmalas vicemērs Māris Dzenītis, šī domes sēde ir norādījusi uz to, ka pašvaldības vadītājs nav spējīgs to vadīt, tāpēc, iespējams, būs jālemj par cita domes vadītāja virzīšanu amatā. Tomēr pagaidām Dzenītis žurnālistiem neatklāja, kad par to varētu tikt lemts un kas varētu būt iespējamais kandidāts.

Turpretī Ražuks uzsvēra, ka Dzenīša mērķis, šādi rīkojoties, ir vēlme ieņemt pilsētas mēra krēslu. Ražuks arī uzsvēra, ka viņš nevar pieļaut, lai situācija Jūrmalā atgrieztos tādā stāvoklī kā Raimonda Munkevica laikā.

Ražuks norādīja: "Mēs esam septiņi, kuri nenodos mūsu mērķus."

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks (PS) domes deputātiem piedāvāja lemt par divu papildu domes priekšsēdētāja vietnieku iecelšanu.

Kā šodien Jūrmalas domes sēdē norādīja Ražuks, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM), atbildot uz Dzenīša un citu domes deputātu vēstuli, uzsvērusi, ka deputātu piedāvājumi ir pretrunā ar likumu, līdz ar to priekšlikums par Jūrmalas domes valdes izveidošanu ir nelikumīgs.

Ražuks norādīja, ka līdz ar to arī viņš šo vēstuli nevar atbalstīt un aicināja deputātus meklēt kompromisu, nevis šķelt domi, kas nozīmētu vēl lielāku nestabilitāti. Kā kompromisa variantu viņš piedāvāja daļēji ieviest deputātu prasības, lemjot par divu papildu vietnieku iecelšanu. Ražuks vietnieku amatos piedāvāja iecelt Larisu Loskutovu un Gati Truksni.

Savukārt Munkevics uzskata, ka Ražuks RAPLM nebija iesniedzis visus dokumentus, tāpēc ministrijai nav bijis iespējas iepazīties ar deputātu piedāvāto Jūrmalas domes valdes nolikumu.

Kā ziņots, Jūrmalas domes deputāti šodien turpina sestdien sākto ārkārtas sēdi, kurā lemj par par ievērojamām strukturālām izmaiņām pašvaldībā un jaunu amatu izveidošanu, ko vairāki deputāti uzskata par "apvērsuma" mēģinājumu.

Trešdien uz Ražuka galda nonāca piecu deputātu parakstīts pieprasījums par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu. Kā pirmais zem tā parakstījies Jūrmalas vicemērs Māris Dzenītis.

Pieprasījuma iesniedzēji, kuru vidū ir gan pozīcijas, gan opozīcijas pārstāvji - Dzenītis, Dzintra Homka (SCP), Larisa Loskutova (SC), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC) un Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme") -, nāk klajā ar priekšlikumiem, aicinot izveidot domē vairākus jaunus amatus, tostarp palielināt vicemēru skaitu no viena līdz trim, "piespraužot" domes priekšsēdētājam vietnieku kultūras un sporta jautājumos, kā arī - vietnieku pilsētsaimniecības jautājumos.

Intervijā "LETA Video" koalīcijas deputāts Juris Visockis (JL) norādīja, ka šis esot "kārtējais cirks domē" un gada laikā tas esot jau trešais.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu