Prezidents sāk valsts vizīti Čehijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri sāk divu dienu valsts vizīti Čehijā, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Šodien Zatlers pēc oficiālās sagaidīšanas pie Prāgas pils tiksies ar Čehijas prezidentu Vāclavu Klausu, Čehijas parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Miroslavu Ņemcovu un Prāgas lordmēru Pavelu Bēmu. Tikšanos laikā tiks pārrunātas Latvijas un Čehijas divpusējās attiecības.

Tāpat Valsts prezidents piedalīsies izstādes "Baltijas ceļš, kas saviļņoja pasauli" atklāšanā un pastaigas laikā iepazīsies ar Prāgas centru un Kārļa tiltu.

Savukārt prezidenta kundze tiksies ar Čehijas prezidenta dzīvesbiedri Līviju Klausovu, kā arī apskatīs Prāgas pili un katedrāli.

Vakarā Latvijas pirmais pāris piedalīsies Čehijas prezidenta un kundzes rīkotajās valsts vakariņās.

Rīt, 31.augustā, Valsts prezidents piedalīsies Čehijas un Latvijas biznesa seminārā, uz kuru ieradīsies arī Latvijas uzņēmēji, kas pārstāv metālapstrādes un mašīnbūves, informācijas tehnoloģiju, enerģētika un siltuma ražošanas un kokapstrādes nozari. Pēc semināra, lai pārrunātu Latvijas un Čehijas ekonomiskās sadarbības iespējas, Zatlers tiksies ar Čehijas valdības vadītāju Petru Nečasu.

Vizītes turpinājumā Valsts prezidents viesosies Kārļa universitātē, kurā būs iespēja iepazīties ar latviešu valodas apmācības programmu, tikties ar rektoru un mācībspēkiem. Savukārt Zatleres kundze apmeklēs Strahovas klosteri.

Pēc vainaga nolikšanas ceremonijas Vitkovas nacionālajā memoriālā Valsts prezidents ar dzīvesbiedri piedalīsies Čehijas prezidenta un dzīvesbiedres rīkotajās pusdienās un pēc tam apmeklēs Lānī parku.

Vizītē Valsts prezidentu pavadīs arī ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Šī būs pirmā Latvijas prezidenta valsts vizīte Čehijā. Abi prezidenti pēdējo reizi tikās Čehijas prezidenta valsts vizītes laikā Rīgā šā gada maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu