Kāpēc ģimnāzija vai licejs?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.pvg.edu.lv

Aigars Rozentāls no Bauskas interesējas, kāda vidusskolām atšķirība no ģimnāzijām, klasiskajām ģimnāzijām un licejiem.

Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktors Artūrs Skrastiņš skaidro, ka ģimnāzijas, klasiskās ģimnāzijas un liceji no vispārējām izglītojošajām vidusskolām atšķiras vien ar nosaukumiem, ne iegūstamās izglītības kvalitāti. Skolām šie nosaukumi palikuši vēsturiski. Citas savus nosaukumus mainījušas, citas atstājušas. Taču tagad no jauna iegūt kādu no šiem nosaukumiem skolām būtu sarežģīti.

Skolai jāpierāda, ka senāk tāds bijis tās nosaukums. Citādi skolas šos nosaukumus nevar iegūt, norāda Skrastiņš. Tas tādēļ, ka jaunajos noteikumos teikts, ka, piešķirot skolai nosaukumu, tajā jāie­tver iegūstamā izglītība. Piemēram, dodot nosaukumu Siguldas profesionālā vidusskola, saprotams, ka tajā paralēli vidusskolas programmai var iegūt arī profesiju. Kādreiz pēc nosaukumiem – ģimnāzija, klasiskā ģimnāzija vai licejs – varēja noteikt, piemēram, ka skolā vairāk akcents likts uz valodas un literatūras apguvi. Taču tagad tā nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu