Attaisno kontrolieri, kurš šaudījās ar gāzes pistoli (66)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policija (VP) izbeigusi kriminālprocesu par gadījumu, kad "Rīgas satiksmes" kontrolieris pienākumu pildīšanas laikā izšāvis ar gāzes pistoli.

VP Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka šajā epizodē policija nav saskatījusi noziedzīgu saturu. Kontrolieris drīkstējis nēsāt ieroci, turklāt attiecīgajā situācijā viņš drīkstējis raidīt gaisā brīdinājuma šāvienu, jo saskarē ar agresīvo pasažieri bijusi apdraudēta viņa veselība.

Jau vēstīts, ka VP aprīļa nogalē sāka kriminālprocesu par gadījumu, kad "Rīgas satiksmes" kontrolieris Roberts Akermanis konfliktā ar pasažieriem izšāvis gaisā no sava legāli nēsātā kaujas ieroča. Kriminālprocess bija sākts pēc nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

"Rīgas satiksme" Akermani pēc šā konflikta atlaida no darba.

Pasažieri uzbrukuši ar akmeņiem

Kontrolieris policijā izstāstīja, ka viņš šāvis gaisā, jo pasažieri viņam uzbrukuši ar akmeņiem.

Policija toreiz uzklausīja arī kāda 15.maršruta trolejbusa pasažiera versiju, proti, viņš ievērojis, ka kontrolierim bijis konflikts ar vienu no pasažierēm un viņa izgrūsta ārā. Tā kā jau ziemā viņš šo kontrolieri ar mobilo tālruni bija nofilmējis konfliktējam ar pasažieriem, pasažieris kontrolieri pazinis un arī šoreiz izvilcis telefonu, lai konfliktu iemūžinātu.

Tas kontrolierim nav paticis, un viņš filmētājam iesitis pa aci.

Dusmīgā kontroliera kolēģi šāvēju neaizstāv

Policijai jau sākotnēji bija zināms, ka kontrolierim kaujas ierocis bijis legāls un viņam bijusi ieroča nēsāšanas atļauja, tomēr kriminālprocesa ietvaros bija jānoskaidro, vai bija pamats lietot ieroci.

Uzņēmuma iekšējā izmeklēšana liecināja, ka kontrolieris ar neadekvāto uzvedību izprovocējis bezbiļetnieku agresiju. To, ka kontrolieris rīkojies neadekvāti konfliktā, apliecinājuši arī trīs Akermaņa kolēģi. Akermanis gan apgalvojot, ka esot tikai aizstāvējies.

Šā gada pirmajā pusē sabiedrību pāršalca vairāki gadījumi, kad RS kontrolieri iesaistījušies dažādos konfliktos un kautiņos ar pasažieriem.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu