Trīs sprādzienā cietušie zemessargi joprojām atrodas reanimācijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NBS

Svētdien notikušajā sprādzienā Ādažu poligonā trīs smagāk cietušie zemessargi joprojām atrodas reanimācijā, taču viens no pieciem vieglāk ievainotajiem zemessargiem otrdien dosies mājās, pastāstīja Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa.

Viņa informēja, ka trīs smagāk cietušo zemessargu stāvoklis būtiski nav mainījies un tie joprojām atrodas reanimācijā, savukārt pārējie pieci slimnīcas nodaļās turpina ārstēšanos, bet viens no tiem jau otrdien pametīs slimnīcas telpas.

Jau vēstīts, ka svētdienas pēcpusdienā Ādažu poligonā pagaidām neskaidros apstākļos sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā deviņi zemessargi. Viens no cietušajiem zemessargiem svētdienas vakarā no gūtajiem ievainojumiem mira.

Militārā policija ir sākusi kriminālprocesu, bet Nacionālo bruņoto spēku komandieris ir ierosinājis dienesta izmeklēšanu.

Iespējams, kāds no zemessargiem poligonā bija atradis nesprāgušu lādiņu un ievietojis to savā mugursomā, taču lādiņš detonējis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu