Kaprīze uz riteņiem (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dārgas automašīnas ārzemju megazvaigznes maina kā zeķes, vakar vēl aktuālā jaunākā "BMW" vietā šodien izvēloties ekskluzīvu limuzīnu ar iebūvētu krāsaino printeri.

50 Cent

Amerikāņu reperi ir džeki, kam ap kaklu ir smagas zelta ķēdes, bet pie sāniem — daiļas sievietes. Skaidrs, ka arī viņu spēkratiem jābūt atbilstošā līmenī. Superzvaigzne "50 Cent" jeb īstajā vārdā Kērtiss Džeimss Džeksons III iegādājies labāko no labākajām — 12 cilindru "Rolls–Royce". Tā nav nekāda lētā rotaļlieta — automašīnas vidējā cena ir ap 375 000 eiro, taču konkrēti repera modelis maksā krietni vairāk — kā nekā tam ir bruņu stikli. Interesanti, ka miljonāri uzskata "Rolls–Royce" par visgreznāko automobiļu marku — tieši šāds rezultāts tika iegūts pētījumā, ko veica ASV Luksusa institūts, aptaujājot 500 cilvēku, kuru kapitālīpašums pārsniedz piecus miljonus dolāru.

Šarlīze Terona

Smalkām un trauslām sievietēm patīk lielas automašīnas — šo tēzi pilnībā apstiprina Šarlīze Terona, kas iegādājusies "Landrover Range Rover". Jāpiebilst, ka šīs markas automašīna ir īpaši iecienīta slavenību vidū — ar "Landrover Range Rover" brauc Demija Mūra, Mega Raiena, Džeks Nikolsons un Mels Gibsons.

Rovans Atkinsons

Rovanam Atkinsonam pieder vesels autoparks. Kā misters Bīns viņš priekšroku dod mini automašīnām, bet privāti nesmādē arī lielos vāģus. Atkinsonu uzskata par īstu auto nerru. Starp citu, viņa īpašumā ir vairāk nekā vienu miljonu vērtā un 627 ZS spēcīgā "McLaren F1", kas ilgu laiku bija ātrākā sērijveida automašīna pasaulē. Taču reizi pa reizei pasaulslavenais komiķis labprāt sēžas arī pie "Audi A8" stūres.

Veins Rūnijs

Kaut arī jaunā britu futbola zvaigzne Veins Rūnijs tikai pirms neilga laika ieguva autovadītāja tiesības, viņš ir paspējis iegādāties veselu automašīnu kolekciju un vairākas reizes nonākt preses slejās saistībā ar kādu negadījumu. Sportistam pieder tādas automašīnas kā "BMW X5", "Cadillac Escalade", "Chrysler 300C", "Audi TT" un "BMW M3". Savai draudzenei viņas 19. dzimšanas dienā Rūnijs uzdāvināja "Porsche 911".

Madonna

Madonna savu vājību uz ātrām automašīnām mantojusi no tēva, veiksmīga auto inženiera. Viņas moto automašīnu izvēlē ir — jo ātrāka, lielāka un dārgāka, jo labāka. Popdīvas garāžā ir gan septītais "BMW", gan "Audi A8", gan arī nesen iegādātais "Maybach 57 S" markas elegantais luksusa automobilis. Burts "S" greznā limuzīna nosaukumā apzīmē tā sportiskās ambīcijas. Tomēr citu automobiļu vidū to izceļ nevis gaitas īpašības, bet gan bezvadu birojs ar datoru, pieeju internetam un krāsaino printeri, kas datus saņem caur "Bluetooth". Speciālisti uzskata, ka šis ir automobilis, kas savas attīstības pakāpes ziņā ir krietni apsteidzis laiku.

Anna Kurņikova

Savulaik Anna Kurņikova tenisa laukumā piesaistīja uzmanību ar grāciju un sievišķību. Arī pēc aktīvās karjeras beigām viņu nevar nepamanīt, vismaz uz ielas. Kurņikova citu braucēju vidū izceļas ar savu milzīgo "Cadillac Escalade" — tā ir automašīna, kuru iecienījuši arī amerikāņu reperi un Holivudas zvaigznes. Ar "Cadillac Escalade" brauc arī jaunais Džeimsa Bonda atveidotājs Daniels Kreigs. Tiesa, aculiecinieki stāsta, ka aktierim sagādājot grūtības novietot šo milzeni stāvvietā — vairākas reizes viņa divas ar pusi tonnas smagais apvidus automobilis redzēts stāvvietās, novietots šķībi un greizi.

Džūlija Robertsa

Pamazām jaunas vēsmas pāršalc arī Holivudu. Ne visas slavenības saskata mašīnas vērtību tās lielajos izmēros. Piemēram, Džūlija Robertsa atklājusi sevī patiku pēc apkārtējo vidi saudzējošas hibrīdtehnikas un iegādājusies "Toyota Prius". "Toyota" inženieriem ir izdevies radīt ideālu automašīnas alternatīvu — spēkratu, kas aprīkots ar benzīna un dīzeļa dzinēju. Tas ir ne tikai stilīgs un dinamisks, bet arī ekonomisks un ekoloģiski tīrs automobilis.

Starp citu, hibrīdautomašīnas šobrīd ir pat ļoti pieprasītas — Kamerona Diaza, Leonardo di Kaprio, Merila Strīpa un Džordžs Klūnijs izvēlējušies tieši ekoloģiskās japāņu automašīnas.

Arnolds Švarcenegers

Ar kādu automašīnu brauc Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers? Protams, ka ar savam statusam atbilstīgo "Hummer", kas droši viņu pasargā arī no paparaci uzbāzīgajiem skatiem. Zinātāji apgalvo, ka Švarcenegeram piederot veseli astoņi "Hummer". Turklāt, izmantojot savu ietekmīgo amatu, Arnolds Švarcenegers uzdevis koncernam "General Motors" ražot arī ekoloģiskos "Hummer", kas ir darbināmi ar ūdeņradi.

Toms Krūzs

Ja Holivudas zvaigzne Toms Krūzs grib vienkārši atpūsties, viņš izvēlas "Porsche 911". Ja braucienā viņš dodas kopā ar ģimeni — jauno sieviņu Keitiju Holmsu un meitiņu Suri —, tad nepieciešams lielāks automobilis — "Ford Excursion". Šis spēkrats ir īpašs ar to, ka tas ir vislielākais sērijveida apvidus automobilis pasaulē — tā garums ir 5760 mm, platums 2030 mm, bet augstums — 2035 mm. Savu gabarītu dēļ "Ford Excursion" neietilpa pat standarta amerikāņu garāžās. Trīs tonnu smagais spēkrats vidēji patērē vairāk nekā 20 litru degvielas uz simts kilometriem nobrauktā ceļa. Pirms diviem gadiem tika pārtraukta šā automobiļa ražošana.

Lindseja Lohana

Līdz ar straujo karjeras attīstību jaunās paaudzes kinozvaigzni Lindseju Lohanu vairs neapmierināja "VW Beatle". Izvēloties jauno automašīnu, aktrise tomēr palikusi uzticīga vācu autoražotājiem un iegādājusies "Mercedes–Benz SL65". Tiesa gan, mašīna nav vairs gluži jauna, jo pēc sadursmes ar paparaci automašīnu tās kreisā pusē ir vairākas buktes.

Parisa Hiltone

Ar Parisas Hiltones automobiļiem varētu piepildīt veselu pazemes garāžu. Savos iepirkšanās vai izpriecu izbraucienos viņa atkarībā no garastāvokļa dodas vai nu ar "Mercedes SLR McLaren" (cena 435 000 eiro), vai "Bentley Continental GT" (170 000 eiro), vai arī ar dažādu modeļu "Ferrari". Bet kas gan ir laba automašīna bez laba vadītāja? Katrā ziņā Hiltone nevar izcelties ar perfektām auto vadīšanas manierēm — laiku pa laikam presē parādās ziņas par kārtējo Parisas pārkāpumu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu