Rīgas centrā iedzīvotājus pārsteidz milzīgs pūku mākonis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pēcpusdienā Rīgā, Lāčplēša ielā, starp K.Barona un Tērbatas ielu, iedzīvotājus pārsteidzis milzīgs pūku mākonis - pūkas biezā slānī bija uz ietves, pastāstīja aculiecinieki.

Papildināts ar JRT komentāru un pievienots video

Pa pūkām, kas vizuāli atgādina pabiezu sniega kārtu, steidza izvārtīties pat daži bērni. Vēlāk gan cilvēki sūdzējās, ka pūkas esot ļoti grūti dabūt nost no apģērba.

Kā sacīja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) preses pārstāve Inese Tīmane, norādītajā vietā ir ieradušies arī policijas pārstāvji, kas mēģina noskaidrot, no kurienes pūkas uzradušās. Sākotnējā versija, kas gan vēl nav apstiprinājusies, liecina, ka pūkas radušās, jo kādai mājai tīrīts jumts. Tīmane norādīja, ka šī versija vēl tiek pārbaudīta. Pagaidām vēl nekas neesot skaidrs.

JRT reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde sarunā gan pirms, gan pēc šī video publiskošanas uzsvēra, ka teātrim ar šo notikumu neesot nekāda sakara un teātris neesot zinājis, ka kaut kas tāds notiek. Vienīgais veids, kā nokļūt uz ēkas jumta, esot vai nu pa ugunsdzēsības trepēm, kas atrodas ēkas ārpusē, vai arī caur teātra bēniņiem. Teātra darbinieki kopā ar policiju esot apsekojuši ēkas iekšpusi un secināts, ka caur bēniņiem uz jumta neviens nav nokļuvis, jo visas durvis esot aizslēgtas un darbiniekiem garām neviens neesot gājis.

"Kāpnes, lūkas ir slēgtas un neviens nevar tikt tālāk par kasi," teica Grīnfelde, kura uzvēra, ka policija esot noformējusi aktu un pret teātri tai neesot bijušas nekādas pretenzijas.

Viņa pastāstīja, ka policijas darbinieki aplūkojuši tuvējo apkārtni, lai novērtētu, kas ir pūku cēlonis, taču īstais iemels nav atrasts.

Notikuma vietā cilvēki sprieda, ka tās, visticamāk, ir pūkas no vilkvālēm, taču tai pat laikā viņi pauda neizprati par to, kā tās tik lielā daudzumā varēja nokļūt Rīgas centrā.

Kā novēroja aģentūra LETA, lielu interesi par pūkām izrādīja ne tikai kājām gājēji, bet arī automašīnās braucošie, kuri piestāja, lai painteresētos, kas notiek. Daudzi izmantoja iespēju arī nofotografēt pūkas, kas, krītot no gaisa, izskatās kā sniegpārslas.

Notikuma vietā bija ieradies arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC), kurš atzina, ka tas izskatoties pēc cilvēku roku darba. Pēc viņa domām, pūkas varētu būt nomestas no ēkas jumta, jo daļa no tām esot redzamas uz jumta kores.

Radzevičs solīja, ka sazināsies ar Satiksmes departamenta pārstāvjiem, lai varētu spriest, kā no šīm pūkām atbrīvot ielu un ietvi.

Šovakar internetā publiskots aculiecinieku uzņemts video, kurā redzams, kā no Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkas jumta divi cilvēki no liela maisa uz ielas ber ārā pūkas, kuras pārklāj visu ietvi un ielas braucamo daļu. Cilvēku sejas nav saskatāmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu