Miris viens no Ādažu poligonā cietušajiem zemessargiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar no gūtajiem ievainojumiem miris viens no sprādzienā Ādažu poligonā cietušajiem - Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona zemessargs Ilmārs Mitenbergs. Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube karavīru un zemessargu vārdā izteicis visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem.

Jau vēstīts, ka svētdienas pēcpusdienā Ādažu poligonā pagaidām neskaidros apstākļos sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā deviņi zemessargi - divi no viņiem joprojām ir kritiskā stāvoklī.

Militārā policija ir sākusi kriminālprocesu, NBS komandieris ir ierosinājis dienesta izmeklēšanu.

AM pārstāvis Normunds Stafeckis informēja, ka līdz šim noskaidrots, ka sprādziens atskanējis pēc mācību beigām, kad zemessargi pulcējās vienkopus, lai dotos mājās.

"Varu apstiprināt, ka negadījuma cēlonis ir sprādziens. Tas notika Franču kurgānā, kurā pēc praktiskās šaušanas, pirms došanās mājup, bija pulcējušies zemessargi. Tajā brīdī atskanēja sprādziens. Kas sprāga, kāpēc sprāga, skaidrojam," sacīja Stafeckis.

Līdz ar to sprādziena cēlonis, visticamāk, ir nelikumīgas darbības, kas apdraudējušas apkārt esošo cilvēku veselību un dzīvību. Graube sacīja, ka oficiālais negadījuma iemesls būs zināms jau rīt, 24.oktobrī.

Armijas "twitter" kontā minēts, ka, iespējams, kāds no zemessargiem poligonā atradis nesprāgušu lādiņu un to ievietojis savā mugursomā, taču lādiņš detonējis.

Mācībās Ādažu poligonā nedēļas nogalē piedalījās 80 zemessargu un 18 karavīru.

Pirms kaujas šaušanas nodarbībām zemessargiem ir veikta obligātā drošības tehnikas un šaušanas noteikumu instruktāža, ko viņi ir apliecinājuši ar savu parakstu. Tā vienlīdz attiecas kā uz profesionālā dienesta karavīriem, tā arī zemessargiem, uzsvēra Stafeckis.

Aicina nodot asinis sprādzienā Ādažu poligonā cietušajiem zemessargiem

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aicina sprādzienā Ādažu poligonā cietušajiem zemessargiem ziedot asinis, liecina ieraksts armijas "twitter" kontā.

"Aicinām rīt [pirmdien] Gaiļezerā nodot asinis cietušajiem 17.bataljona zemessargiem," sacīts ierakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu