Bijušie ministri atsāk deputātu darbu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No galvenā cilvēka ministrijā par vienu no simts Saeimas pārstāvjiem. Parlaments šodien atsāka darbu pēc Ziemassvētku brīvdienām, un deputātu sastāvā notikušas būtiskas izmaiņas.

Līdz ar valdības maiņu darbu parlamentā atsākuši bijušie finanšu un izglītības ministri un "premjerēšanas" rekordists Aigars Kalvītis. Viens deputāts, tautpartijietis Jānis Ģīlis amata pienākumus sācis pildīt uz laiku. Vārdos neviens no viņiem pamest politiku negrasās, taču šādi precedenti ir bijuši.

Aigars Kalvītis, Saeimas deputāts, bijušais ministru prezidents: "Nezinu, es tādas psiholoģiskas grūtības neredzu, jo esmu bijis deputāts ilgstoši, strādājis, vadījis frakciju, tā ka man šāds darbs nav svešs.. (Jautājums: Vai izvēlētās komisijas atbilst jūsu interesēm?) Skaidrs, cik es esmu bijis Saeimā, esmu strādājis tikai budžeta un finanšu vai tautsaimniecības komisijā, kas attiecas uz nacionālo drošību - acīmredzot mana kā bijušā premjera pieredze lieti noder, tāpēc es uz turieni aizgāju."

To, ka darbs Saeimā nav aizmirsies, veikli demonstrēja bijušais finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, kas Aigara Kalvīša prombūtnes laikā nekautrējās balsot arī viņa vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu