Cēsu stacijas tualetes - ikgadējs bieds (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsniece Ilga Sirmā pauda neizpratni par VAS "Latvijas Dzelzceļš" attieksmi pret savu īpašumu Cēsu stacijas ēku un norādīja, ka, sākoties tūrisma sezonai un vasaras karstajam laikam, stacijas labierīcības apmeklēt nav iespējams.

"Māsu regulāri no Rīgas sagaidu Cēsu stacijā un ir nepatīkami tur uzturēties. Šī vieta Cēsīm godu nedara," sacīja Ilga.

Sazinoties ar "Latvijas Dzelzceļu" un vaicājot, vai tuvākajā laikā paredzēti stacijas ēkā remontdarbi, "Druva" saņēma atbildi, " ka visi remonta darbi stacijās ir atkarīgi no to izmantošanas intensitātes un noslodzes. "LDz" izvērtē situāciju ar Cēsu stacijas ēkas stāvokļa uzlabošanas iespējām. Lēmumu par stacijas ēkas remontu šobrīd nevar pieņemt šim nolūkam nepieciešamā finansējuma dēļ" .

"LDz" sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Antra Birzule skaidroja, ka uzņēmums būtu ieinteresēts rast stacijas ēkai ilgtermiņa nomnieku, kas varētu investēt tās remontā un labiekārtošanā.

" Ar a/s "CATA" "Latvijas Dzelzceļam" ir noslēgts līgums par telpu izmantošanu autoostas vajadzībām uz gadu. Taču "LDz" nav iebildumu pret "CATA" atrašanos stacijas ēkā, bet diemžēl jāsaka, ka "LDz" nav iespēju labiekārtot stacijas ēku atbilstoši pasažieru prasībām – ar invalīdu uzbrauktuvi, mātes un bērna istabu, tualetēm. "LDz" funkcijām Cēsu stacijā ir viss nepieciešamais -informācija par vilcienu kustību un biļešu kase," atbildi sniedza sabiedrisko attiecību daļas pārstāve.

A/s "CATA" izpilddirektors Andris Malkavs "Druvai" skaidro, ka pašreiz sagatavoti grozījumi MK noteikumi par autoostām.

"Vairāki nosacījumi ir izņemti laukā, kas bija līdz šim obligātibagāžas glabātava, dispečera pakalpojumi. Bet spēkā palicis punkts par pieejamību invalīdiem, jābūt mātes un bērna istabai, kā arī normālām tualetēm. Turklāt teikts, ka ne retāk kā reizi divos gados ministrija apsekos un atestēs autoostas. Mēs savus pakalpojumus pašreiz sniedzam "LDz" telpās, un tad jau redzēs, ko attiecīgās instances teiks, apsekojot pašreizējās autoostas telpas un konstatējot, ka neizpildām vairākus nosacījumus," saka a/s "CATA" izpilddirektors, norādot, ka šogad gaidāma pirmā atestācija.

Savukārt Cēsu pilsētas domes priekšsēdētājs Gints Šķenders paudis viedokli, ka pilsētas dome ir lēmusi turpināt sarunas un sadarbību ar "LDz" par autoostas telpu izmantošanu arī autoostas vajadzībām.

"Ja "LDz" būs citi nolūki par stacijas ēkas izmantošanu, tad pašvaldība paredz, ka jaunu autoostu Cēsīs var būvēt zemes gabalā starp Akmens ligzdu un Uzvaras bulvāri jeb Smilšu laukumā. Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju valstī, pašlaik nav iespējams prognozēt, kad un kā Cēsu novada pašvaldība varētu atbalstīt jaunas autoostas būvniecību. Šis jautājums būs aktuāls jaunajai Cēsu novada domei," situāciju skaidroja G. Šķenders.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu