Žurnālam "Santa" - 20 gadu jubilejas numurs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Izdevniecība "Santa"

Šogad Latvijā lasītākais mēneša žurnāls "Santa" svin savu 20 gadu jubileju. Par godu šim notikumam iznācis īpašs jubilejas numurs, informē izdevniecības pārstāvji.

Jubilejas numurs ir vairāk nekā 200 lappušu biezs, un tajā savas publikācijas piedāvā ne vien žurnāla "Santa" radošā komanda, bet arī visu pārējo izdevniecības "Žurnāls Santa" izdevumu autori. Žurnāli "Ieva", "Klubs", "Privātā Dzīve", "Astes", "Mans Mazais" sagatavojuši īpašus, savai tematikai atbilstošus materiālus speciāli jubilejas numuram.

Numurā publicētas intervijas ar aktieri Artūru Skrastiņu un žurnāla "Santa" galveno redaktori un izdevniecības līdzīpašnieci Santu Anču.

Viens no izdevniecības 20 gadu jubilejas pasākumiem būs arī izstāde "Sievietes t-elpa", kurā ar saviem darbiem, mākslas un pasaules izjūtu piedalīsies 18 latviešu mākslinieces. Jubilejas numuram katra no viņām veidojusi īpašu māksliniecisku apsveikumu.

Foto: Publicitātes foto / Izdevniecība "Santa"

Savukārt jaunākās paaudzes autores - Anna Heinrihsone, Kristīne-Luīze Avotiņa, Monika Pormale, Maija Kurševa, Dace Džeriņa, Ingūna Skuja un Melisa Braden, Katrīna Neiburga, Liene Mackus - ar dažādu mediju starpniecību (glezniecība, tēlniecība, instalācija, video un fotogrāfija) izstāstīs personiskus stāstus par lietām un parādībām, kas ir svarīgas un vērtīgas, kas iedvesmo un harmonizē, kas satrauc un nedod mieru tieši šodien. Katra māksliniece tiks pārstāvēta ar vairākiem darbiem.

"Sagaidot savu jubileju, nolēmām iepriecināt ne tikai sevi, bet dāvināt arī divus notikumus visas Latvijas kultūras dzīvē - mūziklu Dailes teātrī "Marlēna" un laikmetīgās mākslas izstādi. Izdevniecībai, gluži kā visas pasaules žurnālu tirgū, lielākā lasītāju daļa ir sievietes. Ar šiem kultūras notikumiem vēlamies parādīt sievietes tēlu, likteni un sajūtas vairākās mākslas dimensijās," skaidro izdevniecības galvenā redaktore un līdzīpašniece Santa Anča.

Žurnāla "Santa" 20 gadu jubilejas izstāde "Sievietes t-elpa" tiks atklāta 9.novembrī plkst. 18, bet apmeklētājiem būs pieejama no 10.novembra līdz 30.novembrim Kr.Barona ielā 2.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu