Bez 20 latiem uz skolu neaiziet (89)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Pēc dažām dienām klāt 1.septembris. Lai sagatavotos šim skolēniem, studentiem un pedagogiem tik nozīmīgajam datumam, šogad ģimenēs iecerēts tērēt dažādas summas. Visbiežāk, gatavojoties Zinību dienai, cilvēki iztērē 20-50 latus, noskaidrots portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā.

Šādu summu šogad plāno tērēt ceturtdaļa jeb 26% cilvēku.

Nedaudz mazāk ļaužu, gatavojoties 1.septembrim, iztērē līdz 20 latiem, kā arī no 50 līdz 100 latiem (vairāk, lūdzu, skatīt pievienotajā grafikā un resursos).

15% cilvēku skolas gaitu sākšanai tērē vairāk par 100 latiem.

Vēl nezina, cik daudz naudas vajadzēs

Daļa cilvēku vēl nezina, cik daudz naudas būs nepieciešams, lai sāktu skolas gaitas, piemēram, "nemaz nezinu, īstā pirkšana sāksies, kad būs skaidrs, kādas grāmatas jāpērk" vai "pagaidām nav ne jausmas, zinu, ka grāmatām vien būs ap 25 latiem".

Līdzīgi paudis vēl kāds aptaujas dalībnieks: "Nav vēl zināms, jo ir lietas, bez kurām uz skolu bērnu nevar laist. Un, cik tās maksās, tik arī nāksies maksāt."

Kas vajadzīgs?

Aptaujā norādītas arī konkrētas summas un lietas, kas līdz 1.septembrim iegādājamas: "Sagatavojot bērnu uz dārziņu, vajadzēja visādas kancelejas preces 25 latu vērtībā, plus atbilstošs apģērbs un ikdienas preces dārziņam" un "Bērnam mācību maksu 213 latus".

Ir arī dažādi viedokļi par studijām augstskolā: "Studēju maģistrantūrā, principā 1. septembrī tērēšu tikai pusgada studiju maksu" un "Sagatavojoties maģistra studijām, nav nepieciešams tērēt naudu".

Netērēs necik

Tāpat ir ģimenes (14%), kuras neplāno tērēt naudu, gatavojoties nākamajam mācību gadam. Tās varētu būt ģimenes, kuru mājās viss nepieciešamais skolas gaitām jau ir atrodams, vai arī tās, kurām 1.septembris šogad nav aktuāls datums.

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika augusta vidū, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu