Pieprasījumu komisiju vadīs Artis Pabriks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Pieprasījumu komisiju vadīs Artis Pabriks, piektdien, 21.oktobrī, komisijas pirmajā sēdē nolēma komisijas deputāti, informē Saeimas preses dienests.

Pabriks Saeimā ievēlēts no partijas „Vienotība” saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā. 11.Saeimā viņš kļuvis arī par Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sekretāru.

Pabriks bijis ievēlēts arī 8., 9. un 10. Saeimā. No 2004.gada līdz 2007.gadam pildījis ārlietu ministra pienākumus. Savukārt no 2010.gada novembra bijis aizsardzības ministrs Valda Dombrovska vadītajā valdībā.

Par Pieprasījumu komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Juris Viļums (ZRP), savukārt par komisijas sekretāru – Klāvs Olšteins.

Komisijā strādās arī Uldis Augulis (ZZS), Jānis Ādamsons (SC), Inga Bite (ZRP), Augusts Brigmanis (ZZS), Ilma Čepāne (Vienotība), Rihards Eigims (ZZS), Andrejs Elksniņš (SC), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Igors Meļņikovs (SC), Vineta Poriņa (VL-TB/LNNK), Sergejs Potapkins (SC), Jānis Reirs (Vienotība), Inguna Rībena (Vienotība), Edmunds Sprūdžs (ZRP), Ivars Zariņš (SC) un Mihails Zemļinskis (SC).

Viens no Pieprasījumu komisijas uzdevumiem ir Saeimas deputātu pieprasījumu izskatīšana, kas adresēti valdības locekļiem. Izskatot konkrēto pieprasījumu, uz komisijas sēdi tiek aicināts Ministru prezidents vai attiecīgais ministrs. Otrs komisijas darbības virziens ir sabiedrībā aktuālu jautājumu izskatīšana, uzklausot atbildīgo iestāžu, nozaru ekspertu un nevalstiskā sektora skaidrojumus un viedokļus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. Saeima šodien apstiprināja Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumus, kā arī komisiju sastāvu.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs.

Komisija no saviem locekļiem ievēlē priekšsēdētāju un sekretāru, ja nepieciešams - arī priekšsēdētāja biedru.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un divās apakškomisijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu