Ar krāšņu karnevāla skrējienu aizvadīti Jūrmalas Ziemas sporta svētki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 20. februārī, Dzintaru pludmalē tika aizvadīts grandiozākais ziemas aktīvās atpūtas un izklaides pasākums – Jūrmalas Ziemas sporta svētki.

Spītējot laikapstākļiem, kopumā Jūrmalas Ziemas sporta svētkos piedalījās vairāk nekā 1200 dalībnieku no visas Latvijas. Visplašāk pārstāvēta bija Jūrmala, Rīga, Jelgava, Ķekava, Ogre, Olaine, Tukums un citas pilsētas.

Līdzās skrējējiem un nūjotājiem aktivitātēs iesaistījās un par vērtīgām balvām cīnījās gan lieli, gan mazi pasākuma apmeklētāji un skolu komandas.Svētkus noslēdza krāšņais Karnevāla skrējiens, kas kilometru garā parādē vienoja vairāk nekā 300 skrējēju no visas Latvijas.

Kā tika ziņots uzreiz pēc sacensībām, šogad 10 km skrējienā uzvaras laurus plūca Līga Girgensone sieviešu konkurencē un Kristaps Bērziņš vīriešu konkurencē, bet 5 km distancē ātrākie bija Lelde Kalniņa un Dmitrijs Serjogins.

Foto: Publicitātes foto

Nākamiestarta pozīcijas ieņēma bērni vecumā līdz 12 gadiem, kas, kā ierasts, sacentās vairākās vecuma grupās un veica 0,5–1 km garu skrējienu pa pludmali. Ņemot vērā to, ka skolēni sacensībās varēja piedalīties bez dalības maksas, plaši tika pārstāvētas skolu komandas no visas Latvijas. Visplašāk pārstāvēto vidū bija skolas no Jūrmalas, Rīgas un Valmieras. Galveno balvu – bezmaksas kino apmeklējumu visai komandai – ieguva Jūrmalas Valsts ģimnāzija, ko pārstāvēja vairāk nekā 180 skolēnu.

Foto: Publicitātes foto

Aktīvo dienu Dzintaros noslēdza kilometru garais Karnevāla skrējiens, kurā dalībnieki centās klātesošos pārsteigt un pārspēt cits citu ne tikai skriešanā, bet arī ar krāšņiem tērpiem. Karnevāla karalienes titulu ieguva Liene Meldere, par karali tika kronēts Viesturs Bērziņš.

Klātesošos Karnevāla skrējiena dalībniekus un viņu atbalstītājus pirms starta sveica un veiksmi vēlēja Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe, kura pati pirms tam bija finišējusi 5 km nūjošanas distancē.

Foto: Publicitātes foto

Visas dienas garumā klātesošajiem bija iespēja baudīt daudzveidīgu sportiski izklaidējošu programmu, krāt punktus un iegūt balvas no pasākuma atbalstītājiem – bērni tika aicināti radoši izpausties dažādās meistarklasēs un demonstrēt savu fizisko sagatavotību sportiskos pārbaudījumos. Ikviens varēja trenēt savu precizitāti biatlona šautuvē kopā ar biatlonistu Raivi Zīmeli un izmēģināt roku hokeja iemetienos, par labu noskaņojumu rūpējāssvētku vadītājs un galvenais vēstnesis Armands Simsons ar ģimeni un atraktīvais Normunds Jakušonoks ar grupu.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu