Mazda prezentē jauno adaptīvo priekšējā apgaismojuma sistēmu (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

Mazda savu nākamās paaudzes adaptīvo priekšējā apgaismojuma sistēmu ar LED lukturiem — uzņēmuma jaunāko sasniegumu aktīvās drošības jomā – prezentē vadošajā IT un elektronikas izstādē CEATEC JAPAN 2014, kas norisinās Japānā no 7. līdz 11. oktobrim. Mazda ir pirmais japāņu autoražotājs, kas publiski prezentē šādu autonomo tālo gaismu vadības sistēmu.

Zīmola Mazda i-ACTIVSENSE drošības sistēmu klāstā drīzumā pieejamā adaptīvā priekšējā apgaismojuma sistēma ar LED lukturiem (ALH) ietver LED tālo gaismu tehnoloģiju, kas sadala gaismas diodes četros dažādos neatkarīgi kontrolējamos blokos. Tāpat kā visos jaunās paaudzes Mazda modeļos pieejamā tālo gaismu palīgsistēma (HBC) ALH izmanto kameru, kas uztver pretim un priekšā braucošos transportlīdzekļus, taču tā vietā, lai pilnībā izslēgtu tālās gaismas, kas neļauj apžilbināt citus autovadītājus, ALH izslēdz tikai tās gaismas diodes, kas spīd attiecīgajā virzienā. Tas nozīmē, ka tālās gaismas ir ieslēgtas visu laiku, uzlabojot redzamību un drošību diennakts tumšajā laikā, kad notiek vissmagākie negadījumi.

ALH ir aprīkota arī ar platām tuvajām gaismām, ko nodrošina papildu gaismas diodes lukturu sānos, kas apspīd tādas vietas, kuras parasti priekšējie lukturi nespēj apgaismot. Vēl viena ALH funkcija ir lielceļu režīms, kas, braucot ar lielu ātrumu, automātiski paceļ priekšējo lukturu staru, lai laicīgāk apgaismotu ceļa zīmes un iespējamus šķēršļus.

Izstādē CEATEC JAPAN 2014 papildus AHL Mazda prezentē īpašu Mazda3, kas aprīkota ar automatizēto braukšanas sistēmu. Tā uzrauga transportlīdzekli ar īpašu precīzu GPS, kas arī izmanto kustību kontroles sistēmu, lai nepārtraukti novērotu autovadītāja uzvedību. Šī sistēma palīdz autovadītājiem izvairīties no kļūdām un samazina negadījumu risku.

Konceptuāli Mazda jaunievedums neatšķiras no matricas tipa LED lukturiem, ko savos augstāk stāvošajos modeļos jau piedāvā Audi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu