Austrālijā Latvijas pilsoņu aktivitāte Saeimas vēlēšanās ir lielāka nekā iepriekš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā, kur jau ir pēcpusdiena, Latvijas pilsoņu aktivitāte Saeimas vēlēšanās ir lielāka nekā iepriekšējās parlamenta vēlēšanās, aģentūrai BNS pastāstīja Sidnejas vēlēšanu iecirkņa vadītāja Ināra Graudiņa.

Vēlēšanu iecirkņa pirmajās astoņās darba stundās Sidnejā nobalsojuši 230 vēlētāju, sacīja Graudiņa, norādot, ka 11.Saeimas vēlēšanās pavisam kopā nobalsoja 200 vēlētāju. Laikā no plkst.11 līdz 14 pēc Austrālijas laika pat esot veidojusies paliela rinda.

Graudiņa informēja, ka goda konsuls Sidnejā arī sestdien strādā, izsniedzot pases tiem, kam bija beidzies to derīguma termiņš, lai cilvēki varētu pagūt nobalsot.

Viņa atzina, ka vēlētāju skaits pieaudzis pēc dubultpilsonības ieviešanas, kā arī Sidnejā ir salīdzinoši daudz iebraucēju no Latvijas, kas tur studē un dzīvo. Tādēļ vēlēt nāk salīdzinoši daudz jaunākās paaudzes cilvēku. Jaunākais nobalsojušais ir 18 gadu vecs jaunietis, kas tikko saņēmis pasi, vecākais līdz šim nobalsojušais bijis 94 gadus vecs.

Sidnejas vēlēšanu iecirkņa vadītāja arī pastāstīja, ka cilvēki cītīgi studē sarakstus, velk krustiņus un svītro kandidātus, no kā varot secināt, ka ir cītīgi sekots līdzi politiskajiem procesiem.

Runājot par to, ko sagaida no nākamās Saeimas, Graudiņa teica, ka galvenais ir aizstāvēt Latvijas intereses, lai Latvija paliktu latviska un saimnieciski varētu plaukt un nezaudētu ticību nākotnei, kā arī saglabāt latviešu valodu.

Austrālijā kopumā atrodas pieci vēlēšanu iecirkņi - Sidnejā, Melburnā, Pērtā, Adelaidē un Brisbenā. Šie iecirkņi ir pirmie, kas beigs darbu un apkopos vēlēšanu rezultātus.

12.Saeimas vēlēšanu iecirkņi gan Latvijā, gan ārvalstīs strādā no plkst.7 līdz 20 pēc vietējā laika. Melburnā, Brisbenā un Sidnejā iecirkņus slēgs plkst.13 pēc Latvijas laika, Adelaidē – plkst.13.30. Nākamie durvis vērs iecirkņi Japānā, Ķīnā, Kazahstānā, Uzbekistānā, Gruzijā, Azerbaidžānā, Izraēlā un tad jau rindas kārtībā dažādās Eiropas valstīs, arī Latvijā. Pēdējie durvis slēgs iecirkņi Kanādā, ASV un Brazīlijā.

Kopumā vēlēšanās piedalās 13 partijas, kuras startē visos vēlēšanu apgabalos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu