Portāls: Vēlēšanu priekšvakarā KNAB aiztur ārstu grupu, kurā arī kandidāte no ZZS (61)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ, 12. Saeimas vēlēšanu priekšvakarā ir aizturējis mediķu grupu - arī vairākus ārstus, kuru vidū ir privāti praktizējošā kardioloģe Inguna Rožkalne-Žubure. Viņa Saeimas vēlēšanās kandidē ar 21. numuru no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta Vidzemē, vēsta portāls «Pietiek.com».

Pēc pagaidām oficiāli neapstiprinātas informācijas, KNAB aizturējis vairāku mediķu grupu, kuru vidū ir arī Rožkalne-Žubure. Aizturēšana varētu būt notikusi trešdien Jūrmalā. Pēc «Pietiek» rīcībā esošās informācijas, aizturētajiem inkriminētas darbības pēc Krimināllikuma 198.panta - par neatļauta labumu pieņemšanu. KNAB preses pārstāve Laura Dūša pagaidām uz «Pietiek» žurnālistu zvanu nav atbildējusi.

Portāls atzīmē, ka jau vairākus vēlēšanu ciklus šādas pēdējā brīža aizturēšanas, kas var mest ēnu uz kādu konkrētu politisko spēku, nav tikušas izmantotas. Atsevišķi par lietu informēti avoti «Pietiek» apgalvoja, ka Rožkalnes-Žubures vārda atrašanās KNAB izmeklētā lietā esot neizprotama, jo birojs izmeklē korupcijas gadījumus, kuros iesaistītas valsts un pašvaldības amatpersonas, bet Rožkalne-Žubure, kas ir privāti praktizējoša ārste, tāda nav.

Rožkalne-Žubure ir valdes locekle divās firmās «Cardio-Practice Plus» un «Cardio-Practice», viņa vada privātu ārsta praksi kardioloģijā un sniedz ārsta kardiologa pakalpojumus Jūrmalas sanatorijā Belorusija.

2005.gada martā, dažas dienas pirms pašvaldību vēlēšanām, Finanšu policija, kuru tolaik caur Finanšu ministriju kontrolēja Tautas partija (TP), aizturēja AS «Jelgavas siltumtīkli» uzņēmums maksātnespējas administratoru Aigaru Lūsi un uz pratināšanām vēlēšanu priekšvakarā sauca arī Jelgavas mēru Andri Rāviņu (ZZS). Toreiz tas tika saistīts ar TP vēlmi ietekmēt vēlēšanu rezultātus zaļo zemnieku tradicionāli pārvaldītajā Jelgavā.

2013.gada februārī dažus mēnešus pirms pašvaldību vēlēšanām KNAB sāka kriminālprocesu par kukuļošanu Rīgas domes Satiksmes departamentā un neoficiāli starp iesaistītajiem uzvārdiem tika nopludināts arī Saskaņas centra kandidāta Raimonda Gaiļa vārds. Viņš vada Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA), un KNAB bija aizdomas, ka Satiksmes departamenta amatpersona pieprasījis par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu no autopārvadātājiem prasījusi veikt regulārus maksājumus Gaiļa vadītajai arodbiedrībai.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu