Saeima apstiprina Māra Kučinska valdību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē apstiprināja Māra Kučinska (ZZS) valdību, tādējādi pēc 11 gadu pārtraukuma ZZS otro reizi iegūst premjera amatu. Par balsoja 60 koalīcijas deputāti, pret 32 opozīcijas parlamentārieši. Savukārt Jānis Ādamsons (S) un Sergejs Potapkins (S) balsojumā nepiedalījās. Jaunā valdība šo pēcpusdien svinīgi sanāk uz pirmo sēdi, to var vērot arī TVNET tiešraidē.

Kopš ekonomiskās krīzes sākuma vairākas līdzšinējās valdības vadīja «Vienotības» politiķi, bet ZZS pārstāvji premjera amatu vienīgo reizi līdz šim ir ieņēmuši 2004.gadā, kad šajā postenī vien deviņus mēnešus izdevās noturēties Indulim Emsim.

Kučinska valdībā darbu turpinās 11 ministri no iepriekšējā Ministru kabineta, līdzšinējos amatus saglabās astoņi ministri, savukārt trīs ministri vadīs citas ministrijas.

Jauno valdību veidos līdzšinējie koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Nacionālā apvienība (NA) un partija «Vienotība».

Savos amatos jaunajā Ministru kabinetā no «Vienotības» paliks iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Savukārt ekonomikas ministra krēslā sēdīsies līdzšinējais Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens, kurš ieņems arī premjera biedra posteni, par izglītības un zinātnes ministru strādās līdzšinējais Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis, bet labklājības ministru - līdzšinējais finanšu ministrs Jānis Reirs.

No ZZS valdībā joprojām strādās arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, savukārt līdzšinējais labklājības ministrs Uldis Augulis būs satiksmes ministrs, bet līdzšinējā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola sēdīsies finanšu ministres krēslā.

Visi trīs NA ministri, kuri strādāja Laimdotas Straujumas valdībā, turpinās darbu arī Kučinska Ministru kabinetā - gan tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, gan vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, gan arī kultūras ministre Dace Melbārde.

Valsts prezidents 13.janvārī aicināja Kučinski veidot jaunu Ministru kabinetu pēc tam, kad pērn 7.decembrī no amata atkāpās līdzšinējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība»).

Infografika par Kučinska valdības sastāvu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu