Izdota grāmata par Jūrmalas arhitektūru «Jūrmala. Koka dekori»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jūrmalas pilsētas dome izdevusi grāmatu «Jūrmala. Koka dekori». Tajā Jūrmalas pašvaldības pilsētplānošanas speciālisti apkopojuši Jūrmalas arhitektūras pērles, atklājot kūrortpilsētu no jauna skatpunkta ārpus tā, kas parasti tiek demonstrēts tūristiem.

Neiedziļinoties ēku būvvēsturē un stilistikā, grāmata piedāvā iepazīt Jūrmalas lepnumu – pievilcīgo koka arhitektūru, kas gadsimtu gaitā nav zaudējusi savu pievilcību un šarmu. Skatīta dažādos gadalaikos, ziedu un priežu ieskauta, vēsturiskā apbūve aizvien no jauna pārsteidz ar niansētu kokgriezuma detaļu bagātību un romantisko gaisotni.

Foto: Publicitātes foto

«Iecere veidot grāmatu, kas parāda Jūrmalas arhitektūru no neierasta skatpunkta, radās pievienojoties kādai ārvalstu tūristu grupai ekskursijā pa kūrortpilsētu. Redzot, ka daļa ekskursijas dalībnieku savas fotokameras vērš nevis uz pazīstamāko arhitektūras objektu pusi, bet uz ēkām, kas mazāk redzamas no ielas, radās ideja iemūžināt skaistāko namu detaļas tieši teritorijās ārpus pilsētas centra. Tās arī aplūkojamas grāmatā,» stāsta grāmatas ieceres un fotogrāfiju autors, Jūrmalas pilsētas domes kultūrvēsturiskā mantojuma speciālists Gundars Ūķis.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana ir viena no Jūrmalas pilsētas būtiskām prioritātēm, ko ikdienā nodrošina pašvaldības Pilsētplānošanas nodaļas speciālisti. Grāmatas idejas un fotogrāfiju autors ir Gundars Ūķis, teksta autore – Jūrmalas pašvaldības kultūrvēsturiskā mantojuma speciāliste Anita Naudiša.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Grāmatu «Jūrmala. Koka dekori» var iegādāties Jūrmalas Tūrisma informācijas centrā Lienes ielā 5, Jūrmalā, un no 10.februāra tā būs pieejama iegādei arī Jūrmalas Pilsētas muzejā Tirgoņu ielā 29. No 5. līdz 7.februārim grāmatu varēs iegādāties arī kūrortpilsētas stendā izstādē «Balttour» Rīgā, Ķīpsalā.

Foto: Publicitātes foto

Grāmatu izdošanai sagatavoja SIA «Ulma». Grāmatas izdošanu finansēja Jūrmalas dome.

www.jurmala.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu