Prezidents, valdot asaras, Latvijas iedzīvotājiem: Es jūs mīlu!

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis kopumā ir stabils, tā vakar pēc notikušās apskates secinājuši Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas mediķi. Šodien Valsts prezidents izplatījis video vēstījumu, kurā pasakās ārstiem un medicīnas personālam, tāpat Vējoniss visiem Latvijas iedzīvotājiem pasakās par labājām domām un labajiem vēlējumiem, kuri palīdz stiprināties.

Preses konferences tiešraide ir noslēgusies.

Savā videouzrunā, kas ierakstīta palātā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā, prezidents norāda, ka arī slimības laikā seko norisēm valstī un ir gandarīts, ka jaunās valdības veidošanas process ir iegājis finiša taisnē. Valdības veidošanas laikā prezidents regulāri sazinājies ar ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski.

«Esmu pateicīgs Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei par manas vietas izpildīšanu slimības laikā. Atrodoties slimnīcā, pakāpeniski atsākšu pildīt Valsts prezidenta pienākumus,» piebilda Vējonis.

«Mīļie Latvijas ļaudis! Paldies par Jūsu labajām domām un vārdiem! Jūsu mīlestība dod spēku ātrāk izveseļoties. Tā stiprina mani un manus mīļos,» ar asarām acīs pauda prezidents.

Kopumā pacienta stāvoklis ir stabils, ņemot vērā saslimšanas raksturu, norāda mediķi. Tāpat tiek turpināta uzsāktā terapija.

Prezidenta preses padomnieks Gusts Kikusts aģentūrai LETA atgādināja, ka atlikta prezidenta vizīte uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, savukārt citas zināmās vizītes nav atceltas, un ikdienas darbi tiek pārplānoti, aktualizējot kalendāru atbilstoši situācijai, kā arī nodrošinot, lai netiek kavēti kādi valstij būtiski darbi. Uz nenoteiktu laiku gan pārcelta 4.februārī Melngalvju namā plānotā diskusija «Latvijas drošība 21.gadsimtā. Pieaugošie izaicinājumi un iespējamie risinājumi».

Tāpat turpinoties darbs prezidenta kancelejā, saņemot un atbildot gan uz iesniegumiem, gan vēstulēm no iedzīvotājiem, kā arī sekojot līdzi likumdošanas procesam Saeimā un aktualitātēm valdībā.

Jau ziņots, ka mediķi Vējonim konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai 20.janvārī tika veikta sirds operācija, kuras laikā Stradiņa slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar protēzi.

Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies jaunās valdības pirmajā sēdē

Saeimas priekšsēdētāja InāraMūrniece(VL-TB/LNNK) nākamnedēļ, 11.februārī, piedalīsies jaunās valdības pirmajā svinīgajā sēdē.

Šodien Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) tikusies arMūrnieci, lai pārrunātu aktuālos jautājumus, tostarp tos, kas saistīti ar valdības veidošanu, pastāstīja Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Pārrunāti arī organizatoriski jautājumi, proti,Mūrniecekā Valsts prezidenta pienākumu izpildītāja piedalīsies jaunās valdības pirmajā svinīgajā sēdē, kas notiks uzreiz pēc balsojuma Saeimā. Tikšanās laikā pārrunāti arī citi jautājumi saistībā ar jaunās valdības veidošanu.

Tāpat amatpersonas pārrunājušas jautājumus saistībā ar Valsts ieņēmumu dienestu un nepieciešamību turpināt dienesta attīstību, kā arī nepieciešamību «attīrīties» no negodprātīgiem darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu