Ķīnā piespriež nāvessodu diviem vīriešiem par britu mūka slepkavību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ķīnā ir piespriests nāvessods diviem vīriešiem par britu mūka slepkavību, kurš bija nodibinājis Eiropā pirmo tibetiešu budistu klosteri, ziņoja Ķīnas valsts mediji.

Lielbritānijas tibetietis Akongs Tulku Rinpoče, kurš bija piedalījies Samjelinga klostera dibināšanā Skotijā, 2013.gadā tika atrasts miris ar daudzām durtām brūcēm savā mājoklī Ķīnas dienvidrietumu pilsētā Čendu.

Tiesa Čendu pilsētā piesprieda Tudengam Gusangam un Ceringam Bandžuem nāvessodu par Akonga un divu citu vīriešu slepkavību, savukārt viņu līdzzinātājam tika piespriests triju gadu cietumsods, svētdienas vakarā vēstīja valsts informācijas aģentūra «China News Service».

Gusangs, kurš bija strādājis minētajā Skotijas klosterī, un Bandžue nodūra Akongu, viņa radinieku un šoferi strīdā par maksājumu 2,7 miljonu juaņu (376 tūkstošu eiro) apmērā.

Akongs, kurš slepkavības brīdī bija nedaudz vecāks par 70 gadiem, kļuva par Lielbritānijas pilsoni pēc aizbēgšanas no Tibetas 1959.gadā.

1967.gadā viņš Skotijas kalnos nodibināja klosteri, kas kļuva par svētceļojumu vietu māksliniekiem un mūziķiem, tostarp Leonardam Koenam, un augsta ranga tibetiešu mūkiem, tostarp Tibetas garīgajam vadītājam dalailamam.

Neraugoties uz bēgšanu no Ķīnas, Akongs saglabāja attiecības ar šīs valsts varas iestādēm un regulāri apmeklēja tibetiešu apdzīvotos Ķīnas rajonus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu