Izglītības iestāžu infrastruktūra – Jūrmalas pašvaldības prioritāte

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Būtiska Jūrmalas pašvaldības prioritāte 2016. gadā ir izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība. Šogad tiks turpināti gan iepriekšējos gados sāktie būvobjekti, gan izglītības iestāžu ēku rekonstrukcija un remonti, lai nodrošinātu ērtu un mācību vajadzībām atbilstošu vidi un iespējas daudzpusīgai interešu attīstīšanai.

Jaunas sporta zāles Kauguros un Lielupē

Būtisku ieguvumu jūrmalnieku, jo īpaši skolēnu, sporta aktivitāšu un izglītības jomā dos sporta halle, kas tiek būvēta pie sākumskolas «Atvase» un Jūrmalas Valsts ģimnāzijas. Pirmām kārtām tā paredzēta sporta nodarbībām ģimnāzijas un sākumskolas audzēkņiem, bet ārpus mācību nodarbību laika vairāk nekā 3000 kvadrātmetru plašajā hallē ar 800 skatītāju vietām varēs rīkot basketbola, handbola un volejbola sacensības. Daudzfunkcionālās sporta zāles būvniecību plānots pabeigt šogad. Sporta halles kopējās būvniecības izmaksas 2016. gadā plānotas 2,15 miljonu eiro apjomā.

Pašvaldība šogad plāno sākt Lielupes vidusskolas rekonstrukcijas pirmo kārtu – sporta zāles būvniecību, kur paredzētas sēdvietas gandrīz diviem tūkstošiem skatītāju. Šī zāle būs izmantojama gan treniņiem, gan sacensību rīkošanai. 2016. gadā tās būvniecībai paredzēts finansējums viena miljona eiro apmērā. Šogad tiks sākta arī sporta laukuma projektēšana pie Majoru vidusskolas un izstrādāts projekts peldbaseina ēkas Kauguros rekonstrukcijai.

Ēku un telpu rekonstrukcija

Plānoti arī izglītības iestāžu ēku pārbūves darbi – tiks izstrādāti rekonstrukcijas projekti Jūrmalas Valsts ģimnāzijas un Ķemeru vidusskolas ēkām par kopējo summu 125 tūkstošu eiro apjomā. Tāpat pašvaldības budžetā paredzēti līdzekļi 95 tūkstošu eiro apjomā Vaivaru pamatskolas ēkas atjaunošanai.

Savukārt pirmsskolas izglītības iestādēs, bērnudārzos «Lācītis», «Madara», «Zvaniņš» un «Taurenītis», veicot remontdarbus un pielāgojot telpas, šogad plānots iekārtot vietu jaunām grupiņām. Līdz ar to mazajiem jūrmalniekiem un viņu vecākiem būs iespējas izvēlēties bērnudārzu tuvāk savai dzīvesvietai. Jaunu bērnudārzu grupiņu iekārtošanai pašvaldība budžetā ieplānojusi 188 tūkstošus eiro. Šogad arī tiks izstrādāts projekts 70. gados būvētās bērnudārza «Bitīte» ēkas atjaunošanai.

Mūzikas skolas ēka, kuras būvniecību plānots sākt šogad, veidos stilistiski vienotu grupu ar līdzās esošo Mākslas skolu un rekonstruējamo bibliotēkas ēku. Attēlā – vizualizācija.
Mūzikas skolas ēka, kuras būvniecību plānots sākt šogad, veidos stilistiski vienotu grupu ar līdzās esošo Mākslas skolu un rekonstruējamo bibliotēkas ēku. Attēlā – vizualizācija. Foto: Publicitātes foto

Radošai izaugsmei

Bērnu izglītībai un radošo talantu attīstībai kalpos jaunā Mūzikas vidusskola, kuras būvniecību Strēlnieku prospektā Dubultos, līdzās pērn uzceltajai Mākslas skolas ēkai, plānots uzsākt šajā gadā.

Mūzikas skola plānota kā kompakta trīsstāvu ēka ar jumta stāvu, kas būs izvietota starp pērn rekonstruēto Mākslas skolas ēku un augošo ozolu rindu. Skolā paredzēta lielā koncertzāle, kas spēs uzņemt līdz 400 klausītāju, un kamerzāle ar 130 sēdvietām, mūzikas klases un mēģinājumu telpas, bibliotēka ar lasītavu, kā arī ierakstu studija, ģērbtuves māksliniekiem un kafejnīcas. Ēkas fasādi paredzēts veidot stilistiski vienotu ar līdzās esošo Mākslas skolas ēku un rekonstruējamo bibliotēkas ēku. Mūzikas skolas būvniecībai 2016. gadā pašvaldība ieplānojusi finansējumu 3,4 miljoni eiro apjomā.

Mākslas skola un pērn uzbūvētā Mūzikas vidusskolas ēka ir apjomīgākie būvprojekti izglītības jomā pēdējo gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu