3 latviešu kāzu Ginesa rekorda pāri: medmāsiņas + militārpersonas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules Ginesa rekorda kāzās, kas notiks 14. februārī Jēkabpilī, vienlaikus lidojumā gaisa balonā laulājoties 50 pāriem, pārstāvētas visdažādākās profesijas. Daudzas no tām arī atkārtojas, taču īpaši izceļami trīs pāri, kas pārstāv identisku kombināciju – mediķe + militārpersona.

 
Kaspars un Sanita
Kaspars un Sanita Foto: no personīgā arhīva

Kaspars un Sanita – mierīgi un atbildīgi

Bija nepieciešami sociālie tīkli, lai viens otru atrastu ķirurģijas un traumu nodaļas medicīnas māsa Sanita Mūrmane un ceļu policists Kaspars Indāns. Iepazinušies internetā, abi drīz atklājuši, ka nāk no vienas pilsētas – Madonas, kur nu jau trīs gadus viņi arī kopā dzīvo. Šis ir viens no Ginesa rekorda kāzu noslēpumainākajiem un mazrunīgākajiem pāriem, kas nelabprāt stāsta par savas iepazīšanās apstākļiem, taču būtiskāko atklāj. «Diez vai ir svarīgi tas, kur un kā iepazināmies, taču no pirmā mirkļa bija sajūta, ka viņš ir īstais, ka esam īstie viens otram. Ir jūtas, kas ļauj rīkot kāzas, ļauj droši un ar paļāvību skatīties nākotnē. Tāpēc vispirms televīzijā, pēc tam arī internetā pamanījuši informāciju par iespējām precēties lidojuma laikā gaisa balonā un tādā veidā arī uzstādīt īstu pasaules Ginesa rekordu, nevilcinoties pieteicāmies, un te nu mēs esam – nedaudz samulsuši, jo patiesībā nav ne jausmas, kā tas ir - lidot ar gaisa balonu, taču visam gatavi. Ticam, ka viss būs kārtībā - kā nekā darba dēļ kā viens, tā arī otrs esam pieraduši pie diezgan ekstremālām situācijām,» viens otru papildinot, stāsta Sanita un Kaspars, kas paši sevi raksturo kā ļoti atbildīgu un nopietnu pāri.

Kaspars un Sanita
Kaspars un Sanita Foto: no personīgā arhīva
 
Foto: no personīgā arhīva

Rims un Evita – pretpoli ar vienu dzimšanas dienas datumu

Tikmēr pilnīgi pretpoli esot jēkabpilieši Evita Saikina un Rims Šveds – medicīnas māsas palīdze un policijas inspektors. «Es esmu traka! Pilnīgi un galīgi pa gaisu, visu laiku kustībā un nemitīgi aizvien jaunu un aizvien dullāku ideju pārņemta, kamēr viņš ir stabils, mierīgs un piezemēts. Lai arī iepazīstoties labu laiku šaubījos, vai ļauties Rima valdzinājumam, šobrīd esmu bezgala laimīga, ka man blakus ir viens kārtīgs, stabils un loģiski domājošs vīrietis, kas laiku pa laikam arī mani pie zemes novelk! Un tā jau astoņus gadus!» - ļoti enerģiski un kaismīgi sevi un mīļoto vīrieti raksturo Evita. Turklāt atklājas - par spīti pilnīgi pretējiem raksturiem, abiem dzimšanas diena ir vienā datumā – 26. jūnijā.

Rims un Evita
Rims un Evita Foto: no personīgā arhīva

Atbilstoši temperamentam arī pieteikšanās Ginesa rekorda kāzām šim pārim nebūt nav notikusi mierīgi. «Pamanīju informāciju par Ginesa rekorda kāzām, kas notiks Jēkabpilī, laulājoties lidojuma laikā debesīs, un uzreiz zināju – tas ir tieši tas, kas mums vajadzīgs! Mums neder nekādas parastās kāzas ar parastajām tradīcijām – šis ir mūsu! Mums tur jābūt! Un tad man salūza sirds – bija rakstīts, ka pāru pieteikšanās ir noslēgusies... Es sapratu, ka esmu palaidusi garām tieši to iespēju, kas bija radīta mums. Papēžos sašļuka i dūša, i noskaņojums, tomēr pieteicāmies - bez lielas ticības, bet ar cerībām, ka brīnums tomēr notiks. Un tad – saņemam ziņu, ka esam apstiprināti! Mēs patiešām precēsimies debesīs! Aiz sajūsmas man sirds kūleni apmeta un šķita, ka aiz laimes nezinu, kur dēties. Momentā skrējām uz dzimtsarakstiem, rakstījām iesniegumu, lai patiešām varam precēties. Laime un prieks par to, ka esam tomēr uzņemti, nav vārdos aprakstāma, un sajūsmā bija arī Rims, kaut izrādīja to mierīgāk un nosvērtāk – kā vīrietim pieklājas. Bet pēc tam, jau mazliet vairāk cenšoties visu galvā sakārtot, es attapos – man taču ir paniskas bailes no augstuma! Par to visu domājot, jau trešo dienu neko nevaru ieēst! Satraucies ir arī Rims, kaut ārēji nestreso. Kā mums tur tajā lidojumā veiksies, nezinu, bet ļoti gribas ticēt, ka būs labi .. vismaz ne tā kā visiem citiem!» savu emociju spēcīgo viļņošanos ieskicē Evita, kuras balsī, par spīti satraukumam, tomēr dominē prieks.

 
Aleksandrs un Olga
Aleksandrs un Olga Foto: no personīgā arhīva

Aleksandrs un Olga - mierīgā saimniece un neatlaidīgais mednieks!

Tikmēr vistālākais ceļš uz laulību norises vietu 14. februārī būs jāmēro trešajam medmāsiņas un militārista pārim - Aleksandram Skatkovam un Olgai Aleksejevai no Tukuma. «Iepazināmies pirms pieciem gadiem kopīgu draugu rīkotā ballītē. Pirmais, ko viņā pamanīju, bija acis – tumši brūnas, vērīgas, mērķtiecīgas un ļoti skaistas. Joprojām šķiet, ka viņam ir skaistākās acis pasaulē, un esmu laimīga, ka šo acu skatiena centrālais objekts arī pēc piecu gadu pazīšanās esmu es,» stāsta Olga. To, ka viņa patiešām ir Aleksandra izvēle, varēja manīt arī klātienē, tiekoties ar pāri. Jautāts par iemesliem, kāpēc pāris vēlas precēties lidojumā gaisa balonā, Aleksandrs mērķtiecīgi, strikti un tieši atbildēja: «Es gribu viņu precēt! Es viņu mīlu un gribu precēt, pat ja uz laulību vietu no Tukuma būs jāizbrauc jau agri no rīta vai neapmierināts paliks kāds draugs, kuram gaidāmas citādas kāzu svinības!»

Aleksandrs un Olga
Aleksandrs un Olga Foto: no personīgā arhīva

Šis ir viens no tiem pāriem, kur iniciatīvu uz pieteikšanos Ginesa rekorda kāzām pilnā mērā uzņēmies līgavainis: «Es esmu mierīga, piezemēta. Ļoti labprāt saimniekoju pa māju un gatavoju garšīgas vakariņas no medījuma, ko atnes mans «mednieks». Viņš kā īstens vīrietis ir ekstrēmo lietu un piedzīvojumu cienītājs. Aleksandrs diezgan piestrādāja pie tā, lai mani pārliecinātu par šādu kāzu scenāriju. Es neesmu lidojusi ar gaisa balonu un mānītos, ja teiktu – man nemaz nav bail! Taču es viņam ticu, es uz viņu paļaujos un zinu, ka kopā ar viņu būšu drošībā pat tajās situācijās, kurās ir bailīgi. Viņš ir ļoti neatlaidīgs, mērķtiecīgs un ļoti atbildīgs. Es varu paļauties uz katru viņa sacīto vārdu, varu ticēt un atļauties būt sieviete – maiga, paļāvīga, arī sabijusies. Tāpēc arī kāzām piekritu, un nu atliek vien sagatavoties tā, lai 14. februāris ir patiešām lieliska diena!» - tā Olga. Viņa ir pārliecināta, ka šogad visu mīlētāju jeb svētā Valentīna dienā Jēkabpilī visus priecēs arī koša saule un sals, kas neļauj izkust sniegam, taču arī pārlieku asi nekož degunā.

Jau ziņots, ka neparastās kāzas un pasaules Ginesa rekorda uzstādīšana notiks mīlestības tēmai veltītā un Latvijā nebijušā ziemas gaisa balonu festivālā «Love Cup 2016», kas no 11. februāra līdz 14. februārim risināsies Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados. Festivāls vienkopus pulcēs 30 vadošos balonu pilotus no tuvākām un tālākām zemēm. Bet festivāla kulminācija būs 14. februārī - Sv. Valentīna dienā, kad, laulājoties lidojuma laikā, Latvijā tiks uzstādīts pasaules Ginesa rekords – vislielākais lidojumā gaisa balonā vienlaikus salaulāto pāru skaits!
Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu «Largest airborde wedding» oficiāli reģistrēts pasaules Ginesa rekorda organizācijā, kas, aktivitātei noslēdzoties, to oficiāli arī izziņos un organizatoriem izsniegs atbilstošu sertifikātu.

Festivālu organizē biedrība Sky Amazons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu