Eksperts: «Vienotībai» mēģināt pretoties Kučinska piedāvājumam nav jēgas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partija «Vienotība», prasot iespēju vadīt Veselības ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, mēģina parādīt, ka pretojas premjera amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) piedāvātajam ministriju sadalījumam, bet tam nav jēgas, aģentūrai BNS teica «Latvijas Faktu» vadītājs Aigars Freimanis.

Viņš pauda, ka pašiem «Vienotības» biedriem ir skaidrs, ka jebkura pretošanās Kučinska piedāvājumam var novest pie «Vienotības» šķelšanās.

«Vienīgais, ko par to visu var teikt - tā ir politiska spēle,» piebilda Freimanis.

Jau ziņots, ka «Vienotība» pirmdien lūdza tai uzticēt Veselības ministrijas (VM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību. Šobrīd VM vada ZZS ministrs Guntis Belēvičs, savukārt VARAM - Nacionālās apvienības pārstāvis Kaspars Gerhards.

Tāpat ziņots, ka premjera amata kandidāts Kučinskis pirmdien pēc tikšanās ar «Vienotību» žurnālistiem pauda, ka nepiekrīt partijas ierosinājumam mainīt veselības ministru Belēviču pret kādu «Vienotības» kandidātu.

Bez VM un VARAM «Vienotība» savā pārraudzībā vēlas arī Ārlietu, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, kā arī Labklājības ministriju. Kopumā partija nākamajā valdībā vēlas sešas ministrijas.

«Vienotība» par savām «sarkanajām līnijām» bija nosaukusi SM un TM. Tomēr SM vēlas pārraudzīt ZZS, savukārt TM - Nacionālā apvienība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu