«Grey Velvet Trio» izdod debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašā 2015. gada izskaņā izdots muzikālās apvienības «Grey Velvet Trio», kurā apvienojušies profesionālu akadēmisko izglītību ieguvušie mūziķi Evija Mundeciema (flauta), Arta Tarasova (čells) un Rihards Goba (ģitāra), debijas albums CD formātā «Tas, ko tu vēlies…».

«Grey Velvet Trio» sevi pozicionē ne tikai kā koncertizpildītājus, bet arī kā īpašus fona mūziķus, kuru repertuārā ir rūpīgi atlasītas un speciāli šim sastāvam aranžētas dziesmu melodijas. «Grey Velvet Trio» neizklaidē publiku skaļos šovos, bet gan nelielai auditorijai domātos kamerkoncertos.

Lūk, Evijas Mundeciemas sacītais, kas ieskicē trio muzicēšanas būtību: «Latviešu tautai ir ļoti daudz brīnišķīgu melodiju, sākot jau ar sensenām tautasdziesmām. Mēs joprojām radām dziesmas, kas paliek kā netveramas saites starp pagātni un tagadni, tevi un mani, starp to, kas ir realitāte un to, ko es vēlos...

Mēs esam satikušies, lai kopā satvertu šīs mūzikas pērles tādā garāmslīdošā veidā - lai klusi pabūtu sajūtās, ko dāvā mūzika, kad mirklis jau sen, sen pagājis...»

Debijas albumam aranžējumi tapuši sadarbībā ar komponistu Jāni Lūsēnu, kurš šoreiz instrumentālā versijā interpretējis populāras latviešu komponistu dziesmas. Iekļautas Imanta Kalniņa «Buramdziesmiņa», «Ar straumēm uz jūru», «Mežā», «Alvas zaldātiņi» un «Bimini», Renāra Kaupera «Mazā bilžu rāmītī», Jāņa Lūsēna «Mazu brīdi pirms» un «Ja es būtu», Valta Pūces Ronjas un Birka duets, Instrumentu «Zemeslodes», Mārtiņa Brauna «Es nesatiku tevi» un Ulda Stabulnieka «Tik un tā».

Darba pamatnoskaņa atbilstoša sniegotajam laikam – apcerīgi mierīga un romantiska.

Ieraksts, kura izdošanu atbalstījuši VKKF, Elva Baltic un Daiļrade Koks, nopērkams Latvijas lielākajās mūzikas ierakstu un grāmatu tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu