Sociologs: «Vienotības» zemajos reitingos vainojama Āboltiņa un Straujuma

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partijas «Vienotība» zemajos reitingos vainojama partijas līdere Solvita Āboltiņa un demisionējusī premjere Laimdota Straujuma, aģentūrai BNS teica «Latvijas Faktu» vadītājs Aigars Freimanis.

Viņš akcentēja, ka partijas salīdzinoši zemais reitings norāda, ka sabiedrības attieksme pret politisko spēku ir kritiska un skeptiska. Reitingu kritumā rezultātu arī atstājusi Āboltiņas zemā popularitāte, kā arī Straujumas darbs, kas jau vairākus mēnešus tika vērtēts negatīvi.

Savukārt runājot par «Saskaņas» reitingiem, Freimanis norādīja - lai arī vērojams neliels kritums reitingos, «Saskaņas» vēlētājs joprojām ir stabils un lojāls politiskajam spēkam.

Gadījumā, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par partiju «Vienotība» balsotu 5,3% aptaujāto Latvijas pilsoņu, bet populārākā partija joprojām ir «Saskaņa», liecina «Latvijas Faktu» jaunākās aptaujas rezultāti.

Gadījumā, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par partiju «Vienotība» balsotu 5,3% aptaujāto Latvijas pilsoņu, bet populārākā partija joprojām ir «Saskaņa», liecina «Latvijas Faktu» jaunākās aptaujas rezultāti.

Janvārī pilsoņu atbalstītākā partija ir «Saskaņa», par kuru balsotu 18,7% aptaujāto. Par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) balsotu 16,8% aptaujāto, par Nacionālo apvienību (NA) - 8,1% aptaujāto, par «Vienotību» - 5,3% aptaujāto, par Latvijas Reģionu apvienību 4,7% aptaujāto, bet par partiju «No Sirds Latvijai» (NSL) balsotu 1,6% aptaujāto.

Vēlēšanās nepiedalītos 12,6% aptaujāto, bet 30,7% nezina vai nav izlēmuši par ko balsot.

Salīdzinājumā ar decembri, samazinājušies partijas «Saskaņa» reitingi (decembrī par «Saskaņu» bija gatavi balsot 19,5% aptaujāto pilsoņu), «Vienotības» (decembrī - 5,5%), NA (decembrī - 8,7%), LRA (decembrī - 5,0%) un NSL (1,9%). Savukārt palielinājušies ZZS (decembrī 15,6%) reitingi.

Aptauja notika no 2016.gada 11.janvāra līdz 21.janvārim. Tika aptaujāti 1002 Latvijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu