2016. gads – kāzu modē individualitāte

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto BRIINUM'S WEDDINGS

Jau iepriekš sevi pārliecinoši pieteikusī tendence uz ļoti personīgām un individuāli oriģinālām kāzām 2016. gadā kļūs dominējoša, būtiski ietekmējot pilnīgi visu kāzu rīkošanā – gan izvēlētās krāsas un stilu, gan dekorācijas, gan svinību un ceremonijas vietu un norisi, gan kāzu galda klāšanu un pat video filmēšanu.

 
Foto: BRIINUM’S WEDDINGS

STILS, TEMATIKA UN VIETA

Pasākumu aģentūras Alise Kolosova Boutique Event Planning vadītāja Alise Kolosova, lai neatpaliktu no modes,

aicina pārus šogad būt arvien drosmīgākiem un uzdrīkstēties apkārtējiem pastāstīt vairāk par savu stāstu

un kā viņi nonāca līdz šai skaistajai dienai. Par iedvesmu svinību konceptam var kalpot jebkas, kas pārim ir svarīgs un raksturo to, piemēram, abu intereses un hobiji, kopā apceļotās vietas, iemīļots rakstnieks, virtuve vai kāds dzēriens.

Foto: BRIINUM’S WEDDINGS

Arī Chocolate Events kreatīvā direktore Sindija Vilde-Spinga ir pārliecināta: kāzu stāsts 2016. gadā iegūst arvien personiskākus vaibstus – pāra individualitāte izpaužas arī svinību un ceremoniju vietas izvēlē, piemēram, pāris izvēlas dot laulību solījumu vietā, kur līgava tika bildināta vai kur kādreiz notika abu pirmais randiņš. Iecienīti kļūst pārsteigt savus viesus ar ko drosmīgu, vēl neredzētu, un kas gan var piesaistīt lielāku ziņķārību, ja ne iespēja ieskatīties kādā ļoti privātā lappusē no jaunā pāra dzīves!

Foto: Foto SASCH.ME

Svinību vieta joprojām bieži vien tiek izraudzīta brīvā dabā vai laukos, ja laikapstākļi ļauj, pat zem klajas debess.

Foto: GATIS LOČMELIS /www.gatislocmelis.com

Alise Kolosova atzīst, lai cik neparasti tas varbūt šķistu, bet tieši tie pāri, kas ikdienu pavada pilsētā, labprātāk svin kāzas dabā. Alise uzskata, ka ļoti skaisti un simboliski ir svinēt kāzas savās lauku mājās, kas turklāt lieliski iekļaujas arī jaunākajās mods vēsmās.

Foto: Kāzu rīkotājs CHOCOLATE EVENTS

Staļļi, šķūņi, teltis pļavā vai mežā vai svinības Botāniskajā dārzā – tas viss 2016. gadā kļūst vēl aktuālāks. Sindija Vilde-Spinga gan norāda, ka šķūnis kā svinību vieta ir joprojām ļoti aktuāls, taču tagad tas iegūst elegantāku noskaņu, interjeram un apkārtējai lauku videi kontrastējot savā starpā.

Iluta Piternika no MintDeco savukārt uzsver, ka

2016. gads iezīmē drosmīgāku robežu nojaukšanu dažādu stilu vidū.

Rustic, vintage, glamour – šīs sezonas kāzu mode viennozīmīgi ļauj sapludināt dažādus stilus kopā un nejusties vainīgiem par to.

 
Foto: SASCH.ME

KRĀSAS

Sindija Vilde-Spinga kāzu modē redz smalku aktuālo krāsu dalījumu atkarībā no gadalaika.

Tā pavasarī modē solās būt narcišu dzeltenais (Buttercup), ceriņkrāsas violeti zilais (Serenity) un blāvi akvazilais (Limpet Shell), arī pelēkvioletais (Lilac Gray).

Vasaras kāzas iekrāsos košāki toņi un vairāk kontrastu. Savas līderpozīcijas joprojām saglabās vasaras kāzu karaliene peonija un tādēļ arī tonis Rose Quartz. Aktuāls būs arī rudzupuķu zilais (Snorkel Blue), magoņu sarkanais (Fiesta) un pļavas zaļais (Green Flash).

Foto: KRISTIINE GRINVALDE PHOTOGRAPHY

Rudens, kā ierasts, nāks ar ar nobriedušākām krāsām, kā, piemēram, plūmju sarkanais (Ruby) un rudens lapu oranžais (Burnt Orange). Lai zelta un sārtā rudens trakumā ieviestu nedaudz miera, vērts lūkoties Iced Coffee toņa virzienā, kas uz dabas krāsainā fona izcelsies ar savu eleganci.

Foto: BRIINUM’S WEDDINGS

Ziema savukārt atgriezīsies ar pārbaudītām vērtībām – balto klasiku Ivory toņa veidā, mirdzošajiem zelta un sudraba toņiem, čiekuru brūno, dziļi violeto (Dark Purple), svinīgi sarkano marsala toni, kā arī maigo zaļganā ledus toni (Grayed Jade).

Foto: LIFE IS LIEFE PHOTOGRAPHY /kāzu organizators MINT DECODEKORI

Kāzu dekoratore Iluta Piternika ir pārliecināta, ka arī 2016. gadā cieņā būs dabiskie materiāli, bet kā papildinājums kompozīcijām klāt varētu nākt spalvas.

Modē joprojām būs mākslinieciska nekārtība,

sevišķi līgavas pušķos, kas, paredzams, kļūs vēl brīvāki, radot tikko noplūktu un brīvi, pēc sajūtām, nevis striktiem noteikumiem kopā saliktu ziedu noskaņu.

Foto: BRIINUM’S WEDDINGS/www.lindabriinums.com

Kompozīcijās joprojām tiks izmantoti vijīgie zaļie augi. Eikalipta virtenes jau 2015. gadā tika izmantotas kā galvenais galda akcents, tām nokarājoties arī pāri galda malai. Šādas virtenes nedaudz tiek papildinātas ar ziediem un garajām svecēm.

Foto: LIFE IS LIEFE PHOTOGRAPHY /kāzu organizators MINT DECODEKORI

Modē atgriežas garie galdi, taču tiem visdrīzāk galdu nosedzošo galdautu vietā tagad izvēlēsies vai nu mežģīņu galda celiņus, vai vispār tos atstās nenosegtus, ja galdiem būs skaists dizains.

 
Foto: Mārcis Baltskars

KĀZU DEJA

Alise Kolosova stāsta, ka

jauna tendence kāzu dejas priekšnesumā tagad ir iesaistīt arī vecākus un citus ģimenes locekļus,

tādējādi panākot vēl sirsnīgāku noskaņu un bieži vien arī neviltotu izbrīnu viesu sejās.

Tā kā arvien vairāk notiek arī internacionālas kāzas, svinībās tiek smalki ieaustas arī citu valstu tradīcijas. No pieredzes Alise zina stāstīt, ka, piemēram, Dānijā pirmā valša laikā līgavai tiek sagriezts plīvurs, savukārt līgavainis tiek apgriezts kājām gaisā un atbrīvots no apaviem, lai varētu sagriezt tam zeķes.

Savukārt, ja pāris nejūtas drošs par savu dejotprasmi, var piesaistīt papildspēkus, tādējādi gan mazinot pāra uztraukumu un atbildību, gan padarot deju vēl baudāmāku. Alises nesenā pieredzē ir pāris, kura deju ar skaistu priekšnesumu papildināja mazās baletskolas audzēknes, jaunajam pārim esot centrā, muižas strūklakai – fonā un neskaitāmiem sudraba konfeti – gaisā!

Foto: Kāzu rīkotājs CHOCOLATE EVENTSKĀZU VIDEO
 
Foto: MĀRCIS BALTSKARS /kāzu rīkotājs CRYSTAL EVENTS /video KAŅEPES FILMS

KĀZU VIDEO

Aldis Kaņepe no Kanepes Films stāsta, ka arvien biežāk kāzu filmēšanā tiek izmantoti pilotējami droni un kopteri. To cenas ir salīdzinoši pieejamas, un kvalitāte strauji aug. Tehnoloģiju sniegtajām iespējām palielinoties, fotoaparāti un kameras kļūst arvien pieejamākas cenu ziņā. Filmēšana tagad arvien biežāk tiek veikta 4K failu izmērā ar 4K kamerām. Šo formātu atbalsta arī go pro kameras, kuras tiek izmantotas, filmējot, piemēram, braucošu automobili gan no iekšpuses, gan ārpuses.

Filmēšanā video meistari izmanto arī dažādus selfie stick tipa kātus, lai varētu, netraucējot pāri un viesus, nofilmēt, piemēram, tortes griešanu no ļoti tuva attāluma.

Foto: GATIS LOČMELIS /www.gatislocmelis.com

Svinību laikā iecienīta ir jau pirms kāzām uzfilmētu love story un kāzu dienā montētu same day edit filmu rādīšana vakara gaitā. Popularitāti gūst arī video ielūgumi.

Aldis saviem pāriem piedāvā arī tā saucamo director’s cut, kas ir mazs video rullītis ar autora kāzu dienas redzējumu ar viņa izvēlētiem kadriem. Tie varētu būt neveikli mākslas filmai, ko pāris rādīs pēc tam arī citiem, taču ir īpaši mīļi un tuvi, kā Aldis saka, ar visādiem ķeburiem un neveiksmīgiem brīžiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu