Ķīpsalas hallē notiks barikāžu atceres pasākums «Bulvārī brīvība»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Ķīpsalas hallē notiks barikāžu atceres pasākums «Bulvārī brīvība», kurā aicināti piedalīties barikāžu dalībnieki ar tuviniekiem, informēja projekta vadītāja Monta Kononova.

Latvijas Kultūras akadēmijas sadarbībā ar Kultūras ministriju un 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrību organizētais 1991.gada barikāžu atcerei veltītais pasākums ilgs no plkst.15 līdz 19.30, un tajā muzikālo repertuāru patriotiskās skaņās nodrošinās mūsdienu tautas mūzikas apvienība «Jauno Jāņu orķestris», muzikālā apvienība «Raxtu raxti», etnorokgrupa «ElektroFolk», Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla», Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris SPO, kā arī jaunā dziedātāja Aleksandra Špicberga.

Atceres pasākumā aicināti piedalīties barikāžu dalībnieki ar tuviniekiem, lai visi kopā atminētos, kā arī dalītos pieredzē un sajūtās par piedzīvoto.

Pasākuma laikā «Studijas 2» vadītājs un režisors Zigurds Vidiņš Latvijas vidusskolām un profesionālajām izglītības iestādēm dāvinās 2011.gadā tapušās filmas «Tēvu barikādes» DVD ierakstus, informēja «Studijas 2» pārstāvis Viestarts Vidiņš.

Filma «Tēvu barikādes» ir personīgs režisora Zigurda Vidiņa stāsts par 25 gadus senajiem notikumiem - barikādēm Rīgā. Kā viens no kino cilvēkiem Vidiņš dokumentēja barikāžu notikumus Rīgā pēc 13.janvāra slaktiņa Viļņā. Filmā dokumentēti barikāžu dalībnieki, kas filmēti barikāžu laikā un 2011.gadā. Barikāžu dalībnieki atminas šos notikumus un spēj atskatīties un novērtēt tos ar skaidrību, ko var sniegt tikai neatkarīgā Latvijas Republikā pavadītie gadi.

Latvijas skolu vārdā dāvinājumu saņems Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa.

Šā gada janvārī barikādēm aprit 25 gadi. Atceres pasākuma «Bulvārī brīvība» galvenais motīvs ir barikāžu laika mantojums jaunajai paaudzei, programmā paredzot piemiņai veltītus video stāstus un dzeju, ko ierunājuši Daugavpils teātra Dramatiskā teātra aktiera mākslas kursa studenti, kā arī barikāžu dalībnieku atmiņu stāstus, ko ierunājuši Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera un režijas mākslas 3.kursa studenti.

Pasākumā apmeklētāji varēs klausīties atmiņu stāstus par 1991.gada notikumu dalībnieku mobilizāciju, sajūtām, emocijām, plāniem, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem, kā arī skatīties filmas no 1991.gada janvāra galvenajām norises vietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu