Tarantino atstāj plaukstu nospiedumus Holivudā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Oskarotais» amerikāņu režisors Kventins Tarantino (Quentin Tarantino) otrdien Holivudā pie leģendārā «TCL Chinese Theatre» kinoteātra atstāja savus plaukstu nospiedumus. 52 gadus vecais Tarantino sacīja, ka jūtoties pagodināts.

«Nav tā, ka es šo mirkli būtu gaidījis visas karjeras garumā. Es gribēju atstāt savu plaukstu un pēdu nospiedumus šī kinoteātra pagalmā vēl ilgi, pirms man vispār bija karjera,» teica Tarantino.

Daudzas izklaides industrijas zvaigznes iemūžinājušas savu plaukstu nospiedumus betonā pie slavenā kinoteātra.

Uz nelielo ceremoniju bija ieradies austriešu aktieris Kristofs Valcs, kurš saņēmis «Oskarus» par lomām Tarantino filmās «Inglourious Basterds» («Bēdīgi slavenie mērgļi») un «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango»).

«Kventins mūs mulsina, viņš sajūsmina, viņš liek padomāt, viņš pārsteidz, bet vairāk par visu viņš mūs izklaidē,» sacīja Valcs.

Pirms divām nedēļām tika atklāta Tarantino zvaigzne Holivudas slavas alejā.

Tarantino nav absolvējis vidusskolu, taču norādīja, ka viņam esot vieglāk mācīties pašam. Viņš ieguvis prestižās ASV Kinoakadēmijas balvas jeb «Oskarus» par 2013. gada vesternu «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango») un 1995. gada kinolenti «Pulp Fiction» («Lubene»).

Taču kritiķi filmu «The Hateful Eight» uzņēmuši diezgan vienaldzīgi. Tā netika nominēta «Zelta globusa» un ASV Kinoaktieru ģildes balvām, ko uzskata par «Oskaru» priekšvēstnešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu