«Sadales tīkls» drošības apsvērumu dēļ nenodrošinās elektrības piegādi koncertzālei «Rīga»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

AS «Sadales tīkls» drošības apsvērumu dēļ nenodrošinās elektrības piegādi koncertzālei «Rīga», informēja «Sadales tīklā».

«Sadales tīkls» ir saņēmis Latvijas Zinātņu Akadēmijas (LZA) vēstuli, kurā norādīts, ka LZA telpu nomnieks - SIA «Rīgas koncertzāle» - nespēj nodrošināt elektroietaišu drošu ekspluatāciju, turklāt to tālākā ekspluatācija ir bīstama, līdz ar to LZA ir pārtraukusi elektroenerģijas piegādi koncertzālei «Rīga».

Tāpat «Sadales tīkls» ir saņēmis «Rīgas koncertzāles» iesniegumu īslaicīgam elektrotīkla pieslēgumam bez ēkas īpašnieka - LZA - saskaņojuma.

Ņemot vērā ēkas īpašnieka sniegto informāciju par elektroietaišu drošu ekspluatāciju, «Sadales tīkls» nevar šādu pieslēgumu realizēt.

Uzņēmumā atzina, ka «Sadales tīkls» atbildīgi piemēro savas tiesības un pienākumus, kas noteikti normatīvajos aktos, kā arī rūpīgi izvērtē katru gadījumu, jo īpaši attiecībā uz elektroietaišu drošu ekspluatāciju. Izvērtējot konkrēto situāciju, «Sadales tīkls» saskata elektrodrošības risku gan ēkai, gan koncertzāles apmeklētājiem, kā arī līdzās esošo objektu apgādei ar drošu un nepārtrauktu elektroapgādi.

Jau ziņots, ka Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) šobrīd cenšas panākt SIA «Rīgas koncertzāle» maksātnespēju, tā šodien preses konferencē medijiem pauda koncertzāles vadītājs Juris Millers.

Pēc viņa teiktā, šādi LZA rīkojas, jo abu pušu parakstītajā līgumā iekļauts punkts, kas nosaka: ja SIA «Rīgas koncertzāle» sāk maksātnespējas procesu, tad LZA ir tiesības pārņemt visus ieguldījumus, neizmaksājot nekādas kompensācijas. «Es varu teikt tikai vienu: Spārīša kungs, nesagaidīsiet!» sacīja Millers.

Viņš skaidroja, ka LZA koncertzālei «Rīga» atslēgusi elektroenerģijas piegādi, lai arī šādai rīcībai LZA neesot bijis tiesiska pamata. Attiecībā uz elektroenerģijas jautājumiem - koncertzāle «Rīga» visus rēķinus esot nomaksājusi.

Millers jau savlaicīgi vērsies pie LZA ar lūgumu noslēgt jaunu elektroapgādes līgumu, jo pārrakstīšanās dēļ elektroenerģijas apgādes līgums noslēgts līdz 2014.gada 31.decembrim, bet pārējie līgumi par komunālajiem pakalpojumiem noslēgti līdz 2024.gada 31.decembrim. Taču LZA jauno līgumu atteikusi un neļāvusi slēgt līgumu ar «Latvenergo».

Kā ziņots, LZA jūlija beigās lauza telpu nomas un lietošanas līgumu ar koncertzāli «Rīga», to pamatojot ar telpu nomas un siltumenerģijas parādiem. LZA vairākkārt pieprasījusi atbrīvot telpas, tomēr koncertzāle «Rīga» turpina veikt saimniecisko darbību un organizēt koncertus. Līguma laušana gan vēl jāvērtē tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu