Jauno gadu Rīgas centrā sagaidījuši 60 tūkstoši cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas centrā Jauno gadu sagaidījuši 60 tūkstoši rīdzinieku un pilsētas viesu. Rīgā jau vairākus gadus 11. novembra krastmalā tradicionāli Vecgada vakarā pulcējas cilvēki, lai kopā sagaidītu Jauno gadu.

Pirms pusnakts svinību dalībniekiem bija iespēja vērot svētku uzrunas uz lielā ekrāna, dzirdēt Denisa Paškeviča un grupas «Funk Therapy» uzstāšanos, kā arī grupu «Dzelzs vilks», «Musiqq» un «Big Al & The Jokers» muzicēšanu.

Gadu mijā, izskanot Latvijas himnai, ikviens klātesošais varēja vērot svētku uguņošanu, kuru galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem demonstrēja «International Fireworks Design», un tās muzikālo pavadījumu veidojis komponists Jānis Lūsēns. Pēc pusnakts svinības turpinājās kopā ar leģendārās grupas «Queen» atveidotājgrupu «Killer Queen» no Liebritānijas. Svinību vietā iedzīvotājus izklaidēja arī dīdžeja Arta Volfa muzikālās performances. Pasākumu vadīja Māris Grigalis.

Vairāki tūkstoši cilvēku Jauno gadu sagaidīja arī Vecrīgā, kur Līvu laukumā un Doma laukumā darbojās Ziemassvētku tirdziņi un uzstājās mūziķi. Svētku noskaņa valdīja arī svinību rotā tērptajās galvaspilsētas ielās un parkos, kuros izvietoti lieli fotorāmji, kur ikviens varēja iemūžināt sevi fotogrāfijās kādā Rīgai raksturīgā vietā. Tāpat Jaungada sagaidītāji apskatīja festivāla «Ziemassvētku egļu ceļš» vides objektus – dažādās tehnikās veidotas Ziemassvētku egles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu