Prezidents un kanceleja Rīgas pilī darbu varētu uzsākt nākamā gada pavasarī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un prezidenta kanceleja rekonstruētajās telpās Rīgas pilī darbu varētu uzsākt nākamā gada pavasarī, sacīja prezidenta padomnieks Gusts Kikusts.

Piektdien Rīgas pilsētas būvvaldes ekspertu komisija apmeklēja Rīgas pili un pēc visu dokumentu saņemšanas un izvērtēšanas, kā arī objekta apskates parakstīja dokumentu par ēkas nodošanu ekspluatācijā. Kikusts norādīja, ka objekta nodošana ekspluatācijā ir pozitīvi vērtējama. Tajā pašā laikā telpas kancelejas vajadzībām būs vēl jāpielāgo, lai nodrošinātu ikdienas darbu. Prezidenta padomnieks lēsa, ka telpu aprīkošana, mēbelēšana un pārcelšanās uz Rīgas pili varētu ilgt aptuveni trīs mēnešus un noslēgties agrā pavasarī.

Otrdien, 22.decembrī, ar Rīgas pilī paveiktajiem darbiem iepazīsies Valsts prezidents.

«Valsts nekustamie īpašumu» (VNĪ) un pilnsabiedrība «SBRE» Rīgas pils priekšpils restaurācijas - rekonstrukcijas darbus (projekta 1.kārta) pabeidza šā gada 1.novembrī. Savukārt papildus inženiertīklu sistēmu un atsevišķu arhitektūras risinājumu pielāgošanas darbi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) prasībām, kā arī Rīgas Pilsētas Būvvaldē iesniegt apliecinājumu par būves gatavību ekspluatācijai tika plānots līdz 20.decembrim.

Rīgas pils restaurācija un rekonstrukcija tiek veikta divās kārtās - I kārtas ietvaros norisinājās Rīgas pils priekšpils un Austrumu piebūves rekonstrukcija un restaurācija, kas tika uzsākta 2009.gadā un to plānots pabeigt 2015.gada rudenī. Šajā Rīgas pils daļā novembrī ievāksies Valsts prezidenta institūcija.

Savukārt II kārtas ietvaros norisināsies Rīgas pils kastelas daļas restaurācija un pārbūve, kas tiks uzsākta 2016.gadā un pabeigta 2018.gadā. Patlaban uzsākti kastelas projektēšanas darbi. Pēc pārbūves tajā atgriezīsies Nacionālais vēstures muzejs (LNVM).

2013.gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī, kur noritēja rekonstrukcija, izcēlās ugunsgrēks. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru – izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā – 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā – 200 kvadrātmetru platībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu