2016.gadā Jūrmalas pašvaldības budžeta ieņēmumi palielināsies par 8,7 procentiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 16.decembrī, Jūrmalas pilsētas dome apstiprināja pašvaldības konsolidēto budžetu 2016.gadam 100,71 miljonu eiro apmērā. Pašvaldība prognozē, ka ieņēmumu daļa pret 2015.gada gaidāmo izpildi pieaugs par 8,7% jeb 4,23 miljoniem eiro uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa un zemes īpašumu pārdošanas iekasējumu pieauguma rēķina un kopumā sastādīs 73,44 miljonus eiro. Izdevumu daļa 2016.gadā samazināsies par 6,4% pret precizēto izdevumu plānu 2015.gadam jeb 5,8 miljoniem eiro un sastādīs 90 miljonus eiro.

2016.gada budžeta prioritātes ir esošo atvieglojumu, sociālo garantiju un sociālo pabalstu saglabāšana Jūrmalas iedzīvotājiem, kā arī prioritāro attīstības virzienu īstenošana – gatavošanās Eiropas Savienības struktūrfondu projektu ieviešanai; ielu, ceļu un ietvju infrastruktūras atjaunošana; izglītības un kultūras iestāžu infrastruktūras attīstība; IKT jomas modernizācija, kā arī veselīga dzīvesveida veicināšana un atbalsts augsta līmeņa starptautisku sporta sacensību organizēšanai.

«Jūrmalas pašvaldība nodrošina plašāko sociālā atbalsta sistēmu valstī, sākot no bezmaksas ēdināšanas visā pirmsskolas un skolas izglītības posmā, līdz sabiedriskā transporta brīvbiļetēm pensionāriem, skolēniem un studentiem. Tāpat turpinām līdzfinansēt pedagogu algas un nemainīgi piemērojam Nekustamā īpašuma nodokļa atlaides pašvaldības iedzīvotājiem. Savukārt kūrortpilsētas attīstībai par vienu no svarīgākajiem uzdevumiem nākamajam gadam esam likuši ceļu un ielu infrastruktūras stāvokļa uzlabošanu, kā arī ekonomiskās aktivitātes veicināšanas pasākumu finansēšanu,» skaidro Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Plānots, ka 2016.gadā ceļu un ietvju remontiem, kā arī asfalta seguma atjaunošanai tiks novirzīti 6,6 miljoni eiro, kā arī 330 tūkstoši eiro ielu apgaismojuma tīkla pilnveidei. Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūras modernizācijai – 0,93 miljoni eiro, tostarp videonovērošanas sistēmas ieviešanai pilsētas teritorijā un Jūrmalas e-kartes ieviešanai ērtāku pakalpojumu saņemšanai pilsētas iedzīvotājiem. Jūrmalas ostas attīstībai budžetā paredzēti 122 tūkstoši eiro publiskas jahtu piestātnes būvniecībai un ūdens tūrisma pakalpojumu attīstībai.

No lielajiem infrastruktūras objektiem 2016.gadā paredzēts uzsākt Mūzikas vidusskolas būvniecību un ēkas rekonstrukciju Centrālās bibliotēkas vajadzībām ar 4,77 miljonu eiro finansējumu. Tāpat paredzēta vairāku objektu projektēšana, tostarp, Dabas izglītības centra, Ķemeru ūdenstorņa Tūrisma informācijas centra u.c. projektu izstrāde, gatavojoties Eiropas Savienības struktūrfondu projektu realizēšanai.

Būtisks izdevumu pieaugums plānots izglītības jomā – 2016.gadā tai paredzēti 26 miljoni eiro, kas ir par 4,39 miljoniem vairāk, nekā 2015.gada gaidāmā izpilde. Nākamgad tiks pabeigta daudzfunkcionālas sporta zāles būvniecība pie sākumskolas «Atvase» un Jūrmalas Valsts ģimnāzijas, veikti vairāku skolu un bērnudārzu ēku remontdarbi un rekonstrukcijas projektu izstrāde, segti bērnu ēdināšanas izdevumi visās pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēs, atvērtas 4 jaunas bērnudārzu grupiņas u.c.

Kultūras pasākumu organizēšanai un līdzfinansēšanai 2016.gadā paredzēti 1,5 miljoni eiro, sporta pasākumu organizēšanai, līdzfinansēšanai, kā arī sportistu un sporta klubu atbalstam plānoti 1,7 miljoni eiro. Tāpat ieplānots finansējums Majoru pludmales stadiona izveidei 112 tūkstošu eiro apmērā.

Ievērojamu izdevumu pozīciju sastāda Jūrmalas pilsētas iemaksa pašvaldību izlīdzināšanas fondā – 2016.gadā iemaksa sastādīs 11,73 miljonus eiro, kas ir par trešdaļu jeb 2,81 miljoniem eiro vairāk nekā 2015.gadā. Iemaksas pašvaldību izlīdzināšanas fondā sastāda 13% no kopējiem pilsētas budžeta izdevumiem – no katra pašvaldības iedzīvotāja samaksātajiem nodokļiem izlīdzināšanas fondā tiks ieskaitīti 203 eiro (2015.gadā – 156 eiro).

jurmala.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu