Atbalstu Seilei izsaka arī studenti un jaunie zinātnieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Neskatoties uz to, ka izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles vārds pagaidām neizskan iespējamā jaunā Ministru kabineta sastāvā, atbalstu viņai darbu turpināšanai ministra amatā pauž arī studenti un jaunie zinātnieki.

Latvijas Jauno zinātnieku apvienība pauž pārliecību, ka Seiles darbības laikā sāktas «daudzas labas lietas», līdz ar to tās ir turpināmas.

Latvijas Studentu apvienība (LSA), izvērtējot Seiles līdzšinējo darbību attiecībā uz augstākās izglītības politikas jautājumiem un sadarbību ar iesaistītajām pusēm, tāpat pārliecināta, ka Seilei jāturpina darbs izglītības un zinātnes ministra amatā.

LSA prezidente Ilva Grigorjeva norādīja, ka LSA savā sadarbībā ar Seili ir pārliecinājusies, ka ministre savus spriedumus formulē, balstoties uz profesionāļu veiktajiem pētījumiem, izglītības plānošanas pamatnostādnēm, vadlīnijām un rekomendācijām, labās prakses piemēriem Eiropas augstākās izglītības telpā, kas sekmē izvērtētu lēmumu pieņemšanu un attiecīgu darbību iniciēšanu izglītības sistēmas pilnveidei un uzlabošanai.

Izglītības un zinātnes ministrijas paveiktais Seiles darbības pirmajā gadā augstākās izglītības telpā ir novērtējums pozitīvi, norāda Grigorjeva.

LSA uzsver, ka Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā ir vairāki risināmie jautājumi, pie kuriem vēl daudz jāstrādā, lai tiktu sasniegti sākotnēji definētie rezultāti, un šī iemesla dēļ ir būtiski, ka sāktie darbi netiktu pārtraukti vai sāktā darba turpināšana vilcināta.

Līdz ar to izglītības un zinātnes ministra maiņa, pēc LSA domām, nav vērtējama pozitīvi. LSA atbalsta, ka izglītības ministra pienākumus pildīt turpinātu Seile.

Kā ziņots, līdz šim atbalstu Seilei pauduši arī izglītības eksperti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu